Evcil Hayvan Oteli Açmak

Evcil hayvan oteli, sevimli yaratıkların sahiplerinin uzun süreli bir yerlere gitmeleri gerektiğinde dostlarını güvenle bırakacakları bir yer. Belli bir ücret karşılığı kedilerini, köpeklerini (ya da izin verirseniz diğer hayvanlarını da) çalışanlarınıza emanet edebilirler.

 

Nasıl Başlanır?

1) Evcil hayvan oteliniz için bir yer bulmalısınız. Yerel imar büronuzla görüşerek bu iş için uygun bir yer bulduğunuzdan emin olun. İşinizi baştan sağlama alın ki, her şey yolundayken böyle bir iş için size yerinizin uygun olmadığını söyleyerek düzeninizi bozmasınlar. Ne kadar alana ihtiyacınız olacağını dikkate alın. Bu alan kaç tane ve hangi tipte hayvana misafirperverlik edeceğinize göre değişir. Ayrıca, köpeklerin dışarıda bir alana da ihtiyaç duyacaklarını hesaba katmalısınız o yüzden binanın büyüklüğü yanında bahçe alanını da düşünerek yerinizi kiralayın.

2) Binanızın iç duvarlarını oluşturmakla başlayın. En azından köpekler için bir oda, kediler için bir oda, bir depo odası ve lobi olması gerekir. Ayrıca acil tıbbi müdahale gerektirecek durumlar için bir muayene odası oluşturmanız da iyi olur.

3) Köpekler ve kedi odaları için kulübeler satın alın. Farklı boyutlarda istiflenebilir metal kasalara ihtiyacınız olacak. Diğer yandan, kedi ağacı, kedi kumluğu gibi farklı eşyalara da gerekecektir.

4) Çalışma saatlerinizi belirleyin. Yetişkin köpekleri her 8 saatte bir, küçük finoları da her 4 saatte bir dışarı götürmeniz gerekecek bu sebeple çalışanlarınızı bu saat takvimine göre kiralayın. Bir resepsiyoniste, bir süpervizöre ve kulübeler için bir teknisyene ihtiyacınız olacak. Çalışanlarınızın tümüne, firma prensiplerinize ve kurallara göre eğitim verin. Başa-baş noktanızı hesapladıktan sonra fiyat listenizi oluşturun.

5) İhtiyaçlarınızı baştan depolayın. Kedi köpek mamalarını toplu halde alabilirsiniz. Ayrıca tasmalar, hayvan yatakları, battaniyeler, yiyecek ve su kapları, oyuncaklar, toplar ve temizleme malzemelerine ihtiyacınız olacak. Özellikle yiyecek gibi devamlı surette alınması gereken malzemelerin siparişini hep kenarda varken verin.

Uyarı ve İpuçları

      [dcs_ul_list type=”accept”]

    • Tımarlama, terbiye, küçük köpek bakımı ve yüzme zamanı gibi başka servisler eklemeyi de düşünün. Bu hizmetler sizin tahmininizden daha fazla kar etmenizi sağlayacaktır.
    • Tüm müşterilerinize sunacağınız bir paket olsun. Örneğin köpekler tuvalet için günde iki kere dışarı çıkarılacak ve ayrıca dışarıda 15 dakikalık oyun zamanı da alabilecekler. Bu sizin standardınız olacak ama ufak bir ücret karşılığı ekstra oyun süresi sunabilirsiniz. Bu ekstra para kazanmanın harika bir yoludur. Kediler için örneğin ayrı bir oyun odası hazırlayabilirsiniz, kediler tanımadıkları kediler hakkında şüpheci davrandıklarından bu biraz zor olacaktır.
    • Ülkemizdeki hayvan kontrol merkeziyle irtibata geçerek aşılama için gerekli prosedürü öğrenin. Genel olarak köpeklerin boğmaca ve kuduz aşılarının vurulmasını şart koşacaklardır.

[/dcs_ul_list]

[dcs_postbox id=”5987″ type=”medium-225″ words=”12″ /][hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top