Kendi İşinizin Sahibi Olun!

Kendi işinize sahip olmanız sizi özgür kılar. Kendi kendinizin patronu olarak, çalışmalarınızı evden dahi yürütebilirsiniz. Ayrıca mesai saatlerinizi de dilediğiniz gibi belirleyebilirsiniz. Kendi işini kurmak isteyenler için oluşturduğumuz bu yazımızı bir iş kurma rehberi niteliğinde hazırladık.

Ufak çaplı da olsa bir işe girişmek ve başarıya ulaşmak çok çalışmayı, odaklanmayı ve sorumluluk sahibi olmayı gerektirir. İşe başlamanın en iyi yolu piyasanın nabzını yoklamaktır. Bu şekilde kendi kendinizin patronu olmanın tadını alırken fikrinizin başarılı olup olamayacağına dair de bir fikriniz olur.

 

Nasıl başlamalıyım?

 

1-Pazar Araştırması

      [dcs_ul_list type=”accept”]

    • Bir işe başlarken her zaman düşünülmesi gereken birçok mevzu karşınıza çıkar. İş tipi, rekabet ve işin sürdürülebilirliği önemli başlıklardır. Sunmayı planladığınız ürün ya da hizmet için talep olup olmadığına dair birtakım pazar araştırması yapmanız gerekecektir. Pazar araştırması aşağıda sıraladığımız bazı sorulara bulacağınız cevapları içerir.
    • Ürünüm için bir piyasa mevcut mu?
    • Bu piyasaya girebilecek miyim yoksa halihazırda bu sektörde çok fazla oyuncu var mı?
    • Rakiplerim kimler, neler yapmaktalar ve ben daha iyi ya da farklı neler yapabilirim?
    • Hedef piyasam ürün-hizmetlerim hakkında neler düşünüyor.
    • Bu ürün/hizmet için ne kadar ödeme yapabilirler.
    • Ürün/hizmetin reklamını yapmanın en iyi yolu nedir?

[/dcs_ul_list]

[dcs_postbox id=”7730″ type=”small-190″ words=”12″ /]

2-Bir iş planı geliştirin!

Bir kere işinizin uygulanabilir olduğuna karar verdikten sonra, bir iş planı geliştirmelisiniz. Planınız başlamanız için gereken tüm noktalara ışık tutacak ve odaklanarak yolunuza devam etmenizi sağlayacaktır.

Ne tip bir işe başlamaya karar verdiğinize bağlı olarak, iş planınızın, piyasa analizi, yönetim ve finansal planları içermesi gerekir.

 

3-İşletmenizi tescil ettirin

Ticarete başlamadan evvel yapılması gereken pek çok iş var. Öncelikle işletmenizin ismini tescil ettirmeli ve bir vergi numarası almalısınız. Ek olarak, vergisel mevzuata ve yasal düzenlemelere hakim olmanız gerekmekte. Bunun yanında daha basit olarak, banka hesabı oluşturmanız, telefon ve diğer teknolojik cihazlar için işletmenize ait bir hat açmanız gerekiyor.

İş Kurma Fikirleri

[dcs_postbox id=”9286″ type=”small-190″ words=”12″ /]

1- Eğer sermayeniz var ise iş kurmanın güvenilir ve kazançlı yollarından biri bayilik almaktır. “Karlı bayilik almak” adlı yazımız size bu konuda yol gösterecektir.

 

 

 

 

[dcs_postbox id=”7068″ type=”small-190″ words=”12″ /]

2-Eğer bir kadınsanız kuracağınız iş konusunda biraz daha seçici olmanız gerekebilir. Kadınlar için derlediğimiz iş fikirleri yazımız size bu konuda yardımcı olacaktır.

 

 

 

 

 

[dcs_postbox id=”7228″ type=”small-190″ words=”12″ /]

3-Herkes karlı bir işe sahip olmak ister. Ve bu yönde arayışlara girişir. Bunu dikkate alarak sizler için karlı iş fikirlerinden bazılarını araştırdık. Eminim ön fikir edinmenizde büyük yardımı olacaktır.

 

 

 

 

[dcs_postbox id=”6433″ type=”small-190″ words=”12″ /]

4-Yeni iş alanlarından birine yatırım yaparak da kolay başarı kazanabilirsiniz. Rekabetin çok düşük olduğu bu alanlar size yüksek kazançlar da sağlayacaktır.

 

 

 

 

[dcs_postbox id=”6922″ type=”small-190″ words=”12″ /]

5- Eğer evden yürüteceğiniz bir işe başlayacaksanız, yüksek sermayeler gerektirmeyen seçenekleriniz mevcut. Özellikle son yıllarda evde yapılacak işlerin sayısında büyük bir artış yaşandı. Bunda teknolojinin katkısı da yadsınamaz. Siz de evinizin rahatlığına kendi işinizi yapabilir, hiç ihtimal dahi vermediğiniz paraları kazanabilirsiniz.

 

 

 

[dcs_postbox id=”7413″ type=”small-190″ words=”12″ /]

6-Eğer iş kurmak için yeterli sermayeniz yok ise, sermayesiz ya da çok küçük bir sermaye ile de kurababileceğiniz işler mevcut. Küçükten başlayıp işinizi büyütmek sizin elinizde.

[hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top