Tantuni Dükkanı Açmak

Hiç “ızgara fast food” diye bir şey duydunuz mu?Şimdi efendim; hepimizin bildiği gibi, kebap bizim geleneksel yemeğimizdir, hatta turist bile çeker. Şimdi size kebabın nasıl fast food olarak servise sunulduğunu anlatacağız.

Sizde bilirsiniz bazı yemekler, öyle yalnız başına gamlı gamlı yenilmez. Siz hiç bir kadının kendi kendine mantı yapıp yediğini gördünüz mü ?  ya da zeytinyağlı sarma ?

Olmaz…..Prosedüre aykırıdır!Bazı şeyler topluca yenilir ki, et mangal da bunlardan biridir.

Şimdi çoooookkkkk büyük yuvarlak bir saç altında ocak yanıyor, etrafında da daire şeklinde sıralanmış taburelerin üzerinde müşteriler oturmuş fast food ızgaralarını yiyorlar. Sizin de bir tabure çekip oturasınız geldi değil mi ?

buyrun buyrun….!

Kebap işiyle yakinen ilgilenenlerin beğenisine sunacağımız bu proje, güneydoğu illerimizde yeni yeni uygulanmaya başlanmış bile. Bu sunuma, kısa tanımıyla, tantuninin hazır ve çabuk şekli de diyebiliriz.

Tantuni aslında, tarihte bol akciğer karıştırıltığından dolayı fakirlerin gözde yemeğiymiş. Adını da kimilerine göre, bu yemeğin mucidi Mersinli Tantun ustadan, kimilerine göre de, pişerken sacın üstünde tantun diye çıkan seslerden alan bu leziz yemek, giderek ciğerden arındırılarak bu nefasete ulaşmış.Yapılışı ise; etin en güzel yeri alnıyor, minik minik ve zor bir şekilde doğrandıktan sonra (mutlaka odun ateşinde) suyunu çekene kadar pişiriliyor. Daha sonra biraz dinelenen ve iyice suyu çekilen et, kavurulmaya başlanıyor, bu aşamada etin gerçek lezzetini tetiklemesi için, biraz uykuluk ekleniyor, asıl ipucu ise yine çok az ilave edilen kuyrukyağının, etle birlikte neredeyse sadece buharda özdeşleşerek kavrulmasında. Bu işlem bittikten sonra biraz dinlendirilen et, derince bir saçın üzerine dağıtılarak ve yanına ilave edilen sebzelerinde aromasıyla biraz daha pişirildikten sonra servise hazır hale geliyor. Buraya kadar herşey normal ve bilindik. Servis zamanı geldiğinde, bu nefis yemek ortadaki dev saçın üzerine dökülüyor ve etrafında toplanan müşteriler tabaklarına kendileri servis yapıyorlar. Bitince yine alıyorlar, doyana kadar ne kadar isterlerse o kadar yiyorlar. Ayrıca meşrubat ve salatada bu devin sacın üzerinde servise hazır bulunuyor.

Gördüğünüz gibi, servis ve tüketme aşaması oldukça şenlikli ve özendirici. Özellikle oturma düzeni samimi ve teşvik edici bir ortam sağlıyor. Ne kadar bize özgü bir ambians bir düşünsenize, bizi biz yapan, biraz da bu samimiyet duygusudur işte.

Bu fikrin biraz daha ingirgenmiş halini Japonlarda yapmışlar tabiki. “Teppanyaki” adıyla büyük bir saçın etrafında müşterilerine özel et servisleri yapıyorlar. Bu arada teppan, demir tabak (bizim saç işte), yakide az yağ ile pişen demekmiş.

Bu işe, öncelikle çok iyi bir ustayla anlaşarak bir saç kestirmekle başlayabilirsiniz, koku ve sıcaklık meselesini de iyi bir davlumbaz yada havalandırma sistemiyle çözdükten sonra, gerisi sizin müşterinizi her şekilde memnun edecek prensiplerinize kalıyor.

 

Tantuni Bayiliği

Tantuni dükkanı açmak isterseniz,bayilik veren firmalardan da yararlanabilirsiniz.Bunun için bir firmayı sizin için araştırdık.Bu firma ile ilgili şartlar için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz.

Adres: www.tantunizade.com

[hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top