Benzin İstasyonu Bayilik Veren Firmalar

Benzin istasyonu bayilği almak istiyorsanız doğru yerdesiniz.İşte sizler için derleyip topladığımız bayilik veren şirketler..
Energy Petrol bayilik, Energy Petrol bayilik başvurusu yapmak, Energy Petrol bayilik şartları, Energy Petrol bayilik almak, Energy Petrol bayilik verecek, Energy Petrol franchise
Can Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteriyor. Grup, akaryakıt dışında finans, turizm, gıda, perakende, inşaat, sağlık, dış ticaret ve elektronik ürünler sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Energy Petrol’ün Türkiye genelindeki bayi sayısı 500′e ulaştı. Şirket, yıl sonuna kadar 30 yeni bayilik vermeyi hedefliyor.

 

                                         Jetpet Jetpet bayilik, Jetpet bayilik başvurusu yapmak, Jetpet bayilik şartları, Jetpet bayilik almak, Jetpet bayilik verecek, Jetpet franchise

Batmanlı Ahmet Dinç tarafından kurulan Jetpet, akaryakıt piyasasına 2009 yılında adım attı. Ancak Dinç ailesinin petrolcülük geçmişi ise birçok Güneydoğu’lu işadamı gibi oldukça eskiye dayanıyor.

Şirketin şu anda Türkiye genelinde 82 istasyonu bulunuyor.

 

Turkuaz bayilik, Turkuaz bayilik başvurusu yapmak, Turkuaz bayilik şartları, Turkuaz bayilik almak, Turkuaz bayilik verecek, Turkuaz franchise, Turkuaz petrol bayilik, Turkuaz Petrol franchise

Kimyevi ürünlerin ithalatı, üretimi ve pazarlaması konularında faaliyet gösteren Zülfikarlar Grubu bünyesindeki Turkuaz Petrol, 1994 yılında kuruldu. Şu anda Turkuaz Petrol’ün 300 civarında istasyonu, 4 akaryakıt terminali, 1 de madeni yağ fabrikası bulunuyor.

 

Türkoil bayilik, Türkoil bayilik başvurusu yapmak, Türkoil bayilik şartları, Türkoil bayilik almak, Türkoil bayilik verecek, Türkoil franchise, Türkoil bayilik, Türkoil franchise
1983’te İskenderun’da bir lojistik şirketi olarak kurulan Türkoil, 2002 yılında dağıtıcı lisansı alarak faaliyete başladı. Turkoil’in bağlı olduğu Kızıl Group’un Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kızıl, aynı zamanda Gaziantepspor’un da başkanlığını yapıyor. Turkoil’in şu anda Türkiye genelinde 150 istasyonu bulunuyor.

 

Uspet bayilik, Uspet bayilik başvurusu yapmak, Uspet bayilik şartları, Uspet bayilik almak, Uspet bayilik veriyor, Uspet franchise, Uspet bayilik, Uspet franchise

EPDK’dan 2006 yılında dağıtıcı lisansı aldı. Şirketin ana faaliyet konusunu petrol ve petrol türevlerinin depolanması, dağıtımı ve madeni yağ üretim ve pazarlaması oluşturuyor. Şu anda 250 civarında istasyonu bulunuyor.

Bestoil bayilik, Bestoil franchise, Bestoil bayilik, Bestoil bayilik almak, Bestoil bayilik şartları, Bestoil bayilik başvurusu yapmak, Bestoil franchise

Kaleli ailesi tarafından Çorum’da 2004 yılında kuruldu. Şu anda merkezi Ankara’da bulunuyor. Tüpraş’ın yanı sıra Lukoil, Total, Turkuaz, BP gibi ana dağıtım firmalarından akaryakıt tedarik ediyor. Yurtdışı akaryakıt ticaretinde de Lukoil ile çalışıyor.

 

Euroil bayilik, Euroil bayilik şartları, Euroil bayilik başvurusu yapmak, Euroil bayilik almak, Euroil bayilik veriyor, Euroil franchise
Askar ve Canaslan şirketlerinin ortaklığıyla kurulan Euroil, Aslan ailesi tarafından 1997 yılında Gaziantep’te kuruldu.
Halen Türkiye genelinde 303 istasyonu bulunan şirket, holdingleşmeyi ve en büyük 8 akaryakıt dağıtım şirketi arasına girmeyi hedefliyor. Euroil, bu doğrultuda yeni bayilikler verecek.
Alpet bayilik, Alpet bayilik başvurusu yapmak, Alpet bayilik almak, Alpet bayilik şartları, Alpet franchise, Alpet bayilik veriyor

Altınbaş Holding bünyesindeki Alpet, Türkiye’nin yanı sıra KKTC ve Arnavutluk’ta da faaliyet gösteriyor.

2001 yılında pazara giren Alpet, kısa sürede Türkiye’nin en yüksek depolama kapasitesine sahip akaryakıt dağıtım şirketlerinden biri oldu. Şirketin halen Kocaeli, İzmir, Mersin, Kırıkkale, Samsun, Batman ve Antalya’da dolum tesisleri, Marmara Ereğli’sinde de ikmal noktası bulunuyor.
Türkiye genelinde 400’ün üzerinde istasyonla faaliyet gösteren Alpet, halen altıncı büyük akaryakıt dağıtım şirketi.

 

 

Opet’in hikayesi, Fikret Öztürk’ün 1982 yılında öğretmenliği bırakıp ticaret hayatına geçişiyle başladı. Mersin’de madeni yağ ve akaryakıt konularında faaliyet gösteren Öztürkler Limited Şirketi’ni kuran Fikret Öztürk, eşi Nurten Öztürk’le birlikte bu şirketi kısa sürede büyüterek birçok madeni yağ ve akaryakıt markasının bayiliğini aldı.
10 yıl içinde Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası akaryakıt dağıtım şirketlerinin en büyük akaryakıt ve madeni yağ distribütörü olan Öztürkler, 16 akaryakıt istasyonun da sahibi ve işletmecisi konumuna ulaştı. 1992’de İstanbul’a taşınan Öztürk çifti, aynı yıl bir akaryakıt dağıtım şirketi kurmaya karar verdiler. Böylece Öztürkler Petrol, Opet adını aldı ve Anadolu’dan başlamak üzere Türkiye’nin birçok ilinde istasyonlar açtı.
2002’de Koç Holding Enerji Grubu’nun yüzde 50’sine ortak olduğu Opet’in şu anda Türkiye genelinde bin 258 istasyonu bulunuyor. Bunların 391’i grubun alt markası olan Sunpet adıyla faaliyet gösteriyor. Opet, halen akaryakıt sektöründe satış ve istasyon sayısı bakımından üçüncü büyük şirket.

 

 

Moil Akaryakıt Bayiliği, Moil bayilik, Moil franchise, Moil Akaryakıt Bayilik
Moil bayilik – Moil franchise
Pazar payını yüzde 5’e çıkaracak. Moil’in temeli Mardinli işadamı Süleyman Bölünmez tarafından 1996 yılında kurulan Bölünmez Petrolcülük’le atıldı. Kuruluşundan sonra nakliye filosu, depolama ve dolum tesislerinin yanı sıra madeni yağ üretimi de yapan şirket, 2001’de genel merkezini Ankara’ya taşıdı. 2005’e kadar hızlı bir büyüme göstererek 300 istasyona ulaştı. Daha sonra yeni dönemin getirdiği rekabet avantajından faydalanmak için 2006 yılında merkezini İstanbul’a taşıdı.
Satışıyla ilgili çıkan haberlerin ardından Moil’in yüzde 70 hissesi, geçen yıl Demirören Grubu şirketlerinden Milan Petrol tarafından satın alındı. Şirketin yüzde 30 hissesi ise Bölünmez Grubu’nda kaldı. Moil’in şu anda 450 civarında istasyonu ve yüzde 1.5 pazar payı bulunuyor. Ortaklıkla birlikte pazar payının yüzde 5’e yükselmesi hedefleniyor.
Termopet Akaryakıt İstasyonu Bayilik, Termopet bayilik, Termopet franchise, Termopet franchising, Termopet istasyon bayiliği, Termopet istasyon dağıtım bayilik

1993 yılında Opet bünyesinde kurulan Termopet’in hisseleri 2004’te Cemil Direkçi tarafından satın alındı ve bağımsız bir şirket haline geldi. Direkçi, yıllarca Opet’in Türkiye genelindeki en büyük toptancısı konumundaydı. Ankara merkezli Termopet, yeni intifa sonrası transfer ettiği 85 bayiyle birlikte şu anda ülke genelinde 508 istasyona sahip.

Termopet Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Direkçi, geçen yıl 190 milyon litre akaryakıt satarak 441 milyon 177 bin TL ciro elde ettiklerini söylüyor. Direkçi, “Bu yıl akaryakıt pazarındaki payımızı yüzde 1’in üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” diyor.

Cemil Direkçi, yeni intifa döneminin ardından başlayan fiyat rekabetinin seyrinden rahatsız. Sektörün intiharın eşiğinde olduğunu düşünen Direkçi’ye göre, son dönemde yaşanan aşırı rekabet sonucunda bayilere verilen teklifler dağıtıcılar açısından zarar etme noktasına geldi. Yakın gelecekte mali yapısı sağlam olmayan firmalar sektörü terk etmek zorunda kalacak. Direkçi, bu noktada bayilere şirket seçiminde dikkatli olmalarını öneriyor.

 

Teco Pet bayilik, Teco Pet bayilik almak, Teco Pet bayilik şartları, Teco Pet bayilikler verecek, Teco Pet Franchise, Teco Pet bayilik başvuru formu, Teco Pet, Yalçınkaya Petrol, Bayilik, Akaryakıt Bayiliği

 

Aslen Kayserili olan Yalçınkaya ailesinin sahibi olduğu Yalçınkaya Petrol’ün markası Teco Pet’in merkezi İzmir’de bulunuyor. 1986’da kurulan ve ilk yıllarında madeni yağ toptan satışı yapan Yalçınkaya Petrol, 1997′de akaryakıt sektörüne geçiş yaptı. Dağıtıcı lisansını ise 2005 yılında aldı. Ege Bölgesi’nde daha iyi bilinen Teco Pet’in şu anda ülke genelinde 300 bayisi var. İntifa sonrasında diğer markalardan transfer ettiği bayi sayısı ise 60. Şirketin 2010 yılındaki akaryakıt satışı 134 bin 47 ton oldu.

Teco Pet Yönetim Kurulu Başkanı Kayhan Yalçınkaya, 2012 yılından itibaren agresif bir büyüme hedeflediklerini belirterek, yeni bayilikler konusunda şu mesajı veriyor:

Teco Pet olarak Türkiye genelinde bayi yapımıza, kriterlerimize ve hedeflerimize uygun girişimcilerle buluşmaya çalışıyoruz. Belirli lokasyonlardan ziyade tüm bölgelerde, doğru bayilerle birlikte büyümeyi tercih ediyoruz. Bayilik almak isteyen girişimciler, internet aracılığıyla şirketimize ulaşıp bilgi alabilir. Bize ulaşan bayilik talepleri, ilgili bölgelerdeki saha müdürlerimiz vasıtasıyla değerlendiriliyor.”
Petline, 1994 yılında İstanbul’da Armağan ve Camadan aileleri tarafından Türkiye’nin 10’uncu akaryakıt dağıtım şirketi olarak kuruldu. Ağırlığı Türkiye’nin batı bölgelerinde olmak üzere 240 bayisi bulunan Petline’ın yıllık ortalama satışı 200 bin metreküp.

Petline Petrol Ürünleri Satış ve Pazarlama Direktörü Alper Zümrüt, bu yıl özellikle büyük şehirlerde ve merkezlerde kiralama ve satın almalar da dahil bayi ağını güçlendirmeyi hedeflediklerini söylüyor. Petline, önümüzdeki dönemde 60 yeni bayilik vererek istasyon sayısını 300’e çıkarmayı planlıyor. Zümrüt, “Güçlü altyapımız ve sektördeki uzun vadeli hedeflerimiz doğrultusunda ülke sathında yeni bayilikler vermeyi planlıyoruz. Petline ailesine katılmak isteyen dürüst, güvenilir, çalışkan bayilere kapımız açık. www.petline.com.tr adresinden temas kurmaları halinde uzman arkadaşlarımız kendilerine her konuda yardımcı olacaklardır” diyor.

 

Antalya merkezli Mevlana Petrol’ün markası olan Antoil, geçen yıl faaliyete başladı. Şirket, Burger King’in Türkiye’deki ilk franchise mağazasının da sahibi olan Sga Group bünyesinde faaliyet gösteriyor. Bu grubun kurucusu Ali Yılmaz, aynı zamanda Antalya’da Finike Döviz, İstanbul’da ise Aktürk Döviz’i işletiyor. Yılmaz, Antalyaspor’un da ikinci başkanı.

Antoil Genel Müdür Yardımcısı Uğur Akçay, halen Antalya, Isparta, Burdur, Afyon, Denizli ve Muğla’da toplam 31 istasyonla faaliyet gösterdiklerini söylüyor. Antoil 18 Eylül’den sonra kurulduğu için, şu anda sahip olduğu tüm istasyonlar diğer markalardan transfer ettiği bayilerden oluşuyor.

Antoil, 2011 yılında 50 bin ton akaryakıt satışı hedefliyor. Akçay, 2012’de bunu 70 bin tona çıkaracaklarını iddia ediyor. Akaryakıt pazarında büyük oyuncuların baskısıyla kıran kırana bir rekabet yaşandığına dikkat çeken Akçay, birçok dağıtım şirketinin pazar payını yukarda tutabilmek için bilmediği bölgelerde yanlış yatırımlar yaptığını savunuyor.

Antoil’in stratejisi ise bölgesel olmak, hatta bölgesel kalmak üzerine kurulu. Bu nedenle pazar payını çok önemsemiyor. Antalya ve çevresinde güçlü bir bölgesel marka olmayı hedefliyor. Uğur Akçay, büyüme stratejisiyle ilgili şunları söylüyor:

“Türkiye genelinde 13 bin civarında petrol istasyonu bulunuyor. Bunların yüzde 10’u bizim hedef bölgemizde yer alıyor. Geçen yıl 7 bin istasyon kontratını yeniledi. Kalan 6 bin istasyon da önümüzdeki 5 yıl içinde yenileyecek. Bu durumda her yıl yaklaşık bin istasyon kontrat yeniliyor. Bunların yaklaşık 100’ü bölgemizde bulunuyor. Dolayısıyla hedeflerimize ulaşmamız zor olmayacak.”

Halen Türkiye genelinde 55 de akaryakıt dağıtım şirketi bulunduğunu hatırlatan Akçay, bu kadar çok sayıda şirketin varlığını uzun süre koruyamayacağını düşünüyor. Akçay’a göre, birçok şirketi yakın zamanda sıkıntılı süreçler bekliyor. Çünkü Türkiye akaryakıt pazarının yüzde 90’ı 10 şirketin elinde bulunuyor. Diğer 45 markanın ciddi bir stratejisi bulunmuyor. Bu yüzden de bazılarının elenmesi kaçınılmaz olacak.

 

 

Parkoil Bayilik, Parkoil Franchise, Akaryakıt Bayiliği, Akaryakıt İstasyon Bayiliği, Akaryakıt Dağıtım Bayiliği, Parkoil Bayiliği Almak, Parkoil Franchise Almak, Parkoil Akaryakıt Bayiliği
Parkoil Bayilik – Parkoil Franchise
Parkoil, 2009 yılında EPDK’dan aldığı dağıtıcı lisansıyla faaliyete başladı. Ancak kurucusu Ziya Gönülcü’nün petrolcülük geçmişi 1960’lara kadar uzanıyor. O dönemde Makedonya’dan göç eden Gönülcü, Ankara Kızılcahamam’da istasyon işletmeciliğiyle sektöre adım atmış. 18 Eylül’den sonra diğer markalara ait 80 bayiyi transfer eden Parkoil, şu anda 198 olan istasyon sayısını 100 yeni bayilik vererek 300’e çıkarmayı hedefliyor. Gönülcü, bayilik şartı olarak yıllık en az bin ton satış sınırı ve otomasyonun kurulmuş olmasını belirlediklerini söylüyor. Bayilik almak isteyen girişimcilerin genel müdürlük veya bölge müdürlükleriyle irtibata geçmeleri gerekiyor. Parkoil Genel Müdürü Murat Büyük, bu yılın ilk 6 ayında 105 milyon TL ciroya ulaştıklarını belirterek, yılsonu için satış miktarını iki katına çıkaracaklarını söylüyor.

 

 

BPet Bayilikleri, Akaryakıt Bayiliği, BPet Bayilik, Akaryakıt Bayiliği Veren Şirketler, Akaryakıt İstasyon Bayiliği, Akaryakıt Franchise, BPet Franchise, BPet Franchising, BPet Akaryakıt Bayiliği, BPet Akaryakıt Dağıtım Bayiliği
Bpet, aslen Şırnaklı olan Acar ve Balkan aileleri tarafından kurulan Balpet Petrol’ün akaryakıt markası. Ailenin petrol ticaretiyle ilgili geçmişi eskiye dayansa da dağıtıcı lisansıyla akaryakıt sektöründeki faaliyeti 2005 yılında Mersin’de başlamış. Ana işkolu akaryakıtın yanı sıra kurucu ailelerin enerji, madencilik, çimento, inşaat gibi farklı alanlarda da faaliyeti bulunuyor. İntifa sonrasında 174 gibi rekor bir sayıda bayi transferi yapan Bpet, böylece 450 istasyona ulaşmış. Şirket, yıl sonuna kadar 64 yeni bayilik vermeyi planlıyor.

Balpet Petrol Genel Müdürü Gürz Kodal, 2010 yılına kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki bayi yapılanmasını tamamladıklarını, bundan sonraki süreçte batı bölgeleri ve büyük şehirlerde bayilik vermeye yöneleceklerini söylüyor. Gürz, “Bayilik verirken önceliği şehir merkezlerindeki verimliliği yüksek yerlere vereceğiz” diyor. Bu arada Balpet’in 2011 yılı için 1 milyar TL gibi oldukça iddialı bir ciro hedefi bulunduğunu de belirtelim.

 

 

S OIL bayilik, S OIL bayilik şartları, S OIL bayilik veriyor, S OIL bayilik almak, S OIL franchise, S OIL Akaryakıt Bayiliği, S OIL Akaryakıt Dağıtım Bayiliği, S OIL Akaryakıt Dağıtım Franchise

S Oil, Siyam Petrolcülük adıyla 2000 yılında bir akaryakıt depolama ve dağıtım şirketi olarak kurulmuştu. Şirket, ilk yıllarında akaryakıt depolama alanında faaliyet gösterdi. 2005’te EPDK’dan dağıtım lisansı alarak “S Oil” markasıyla faaliyet göstermeye başladı. S Oil, şu anda Türkiye genelindeki 52 ilde toplam 270 istasyonla faaliyet gösteriyor. Geçen yılki akaryakıt satışı yaklaşık 14 bin 545 ton.

S Oil Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Erdem, bayi ağlarının özellikle Çukurova, Orta Anadolu ve Güneydoğu’da yaygın olduğunu hatırlatıyor. Ardından da önümüzdeki dönemde Marmara, Ege ve Karadeniz bölgesinde daha aktif olmayı hedeflediklerini söylüyor. S Oil, bu kapsamda 2011 sonuna kadar 40 yeni bayilik vermeyi ve yıllık satış miktarını 300 bin tona çıkarmayı planlıyor.

Erdem, “Bayilik verirken elbette titiz davranıyoruz. Herkese bayilik vermektense doğru noktada doğru kişiyle çalışmayı hedefliyoruz” diyor.

S Oil, 18 Eylül’den sonraki yeni intifa döneminde 120 bayi transferi gerçekleştirmiş. Şirket, promosyon yasağı sonrasında ise müşteri kazanmak için Ziraat Bankası ile Başak Kart anlaşması yaparak faaliyet gösterdiği bölgelerdeki çiftçilere avantajlar sunmaya başlamış.
Starpet bayilik, Starpet bayilik almak, Starpet bayilik şartları, Starpet franchise, Starpet bayilik veriyor

Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin’ın verdiği bilgiye göre, 2010 yılında 400 milyon TL ciro yapan şirketin yıllık akaryakıt satış miktarı 220 milyon litre. Starpet, istasyon sayısında sektörde 16’ncı, akaryakıt satışında ise 13’üncü sırada bulunuyor. Yıl sonuna kadar 40 milyon dolarlık yatırım planlayan Starpet’in 2011 ciro hedefi ise 650 milyon TL ciro.

Okalin, bayilik konusunda de bu alandaki girişimcilere yeşil ışık yakıyor: “2011 yılı bayi yatırım hedeflerinde bir sınırlamamız yok. Ancak en az 3 yıl geri dönüşüm sağlayabilecek ve yüksek satış potansiyeline sahip bayi olması gerekiyor.”

Murat Okalin, bölgesel yatırımlarda sınırlama yapılmayacağını, yeter ki bu şartın sağlanmasını istiyor. Ardından da intifa sonrasında istasyonların yüzde 30 ila 40’ının serbest kaldığını, bu süreçte kendilerinin 60 yeni istasyon kazandıklarını hatırlatıyor. Öte yandan Okalin, yurtdışından da Starpet’e ortaklık teklifleri geldiğini, özellikle Katar ve Ortadoğu ülkelerinden yoğun ilgi olduğunu vurguluyor. Tüm teklifleri değerlendirdiklerini kaydeden Okalin, “Vizyonumuz yurtdışına açılmak. Ancak etrafımızda hep petrol kaynağı bakımından zengin ülkeler var. Oralarda bayi açmak doğru bir strateji olmayabilir. Bu yüzden öncelikli amacımız Türkiye’de Starpet adını daha üst noktalara taşımak” diyor.

Mardin kökenli bir diğer akaryakıt markası Starpet.

Bu markanın dağıtıcı şirketi ise Garzan Akaryakıt Dağıtım. Şirketlerini bu unvanla 2002 yılında Mersin’de kursalar da Nusaybinli Okalin ailesinin petrolcülük geçmişi 90’lu yıllara kadar uzanıyor. Suriye’ye benzin karşılığı patates, şeker ve un gibi malların satışıyla başlayan petrol ticareti, bugün 73 ilde 450 istasyonla devam ediyor.

 

Full bayilik, Full istasyon bayilik, full akaryakıt istasyonu bayiliği, full bayilik şartları, full bayilik almak, full akaryakıt istasyonu franchise

Full, 18 Eylül’den sonra piyasaya hızlı giriş yapan akaryakıt şirketlerinden biri. Mersin merkezli Full, yeni intifa döneminin en rekabetçi oyuncusu. Keza istasyonlarında halen yüzde 7’ye varan indirimle dikkat çekiyor. Büyüme stratejisini başta İstanbul olmak üzere büyük şehirler ekseninde yoğunlaştıran Full’un, Türkiye genelindeki 34 istasyonunun 27’si İstanbul’da faaliyet gösteriyor.

Diğer istasyonlar ise Ankara, Kocaeli, Bursa, Muğla ve Mersin’de faaliyet gösteriyor. Full Genel Müdürü Timuçin Yalı, yıl sonuna kadar 50 istasyona ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor. Yalı’nın verdiği bilgiye göre, yeni yatırımların devreye girmesiyle 2011 sonunda 400 bin metreküp beyaz ürün (benzin ve motorin) ve 50 bin ton oto LPG satış rakamına ulaşılacak. Böylece ilk yılda yaklaşık 1 milyar TL’lik ciro elde edilmesi hedefleniyor.

Full, EPDK’nın 2011 yılı ocak-nisan dönemi verilerine göre, yüzde 1.3 payla 10’uncu sırada bulunuyor. Buna karşılık Timuçin Yalı, il bazında bakıldığında İstanbul’da perakende satışlarda 5’inci sırada yer aldıklarını vurguluyor. İstasyon ağının yanı sıra terminal yatırımlarına da giriştiklerini belirten Yalı; Derince, Aliağa, Marmara Ereğlisi gibi bölgelerde akaryakıt ve LPG depolama tesisleri bulunduğunu hatırlatıyor.

Full, sektörde bayilik sistemini değiştirerek tüm istasyonları satın alma yöntemini uyguluyor. Bunu da intifa sonrasında en agresif şekilde yapıyor. Yalı, 18 Eylül’den sonra sektördeki büyük markalardan 33 istasyonu satın alma veya kiralama yöntemiyle kendi bünyelerine kattıklarını belirtiyor.

Bayilik yerine işletmecilik modeli uyguladıklarını ifade eden Yalı, bunun getirdiği avantajları şöyle anlatıyor:

Stratejimiz yüksek hacim-makul kar marjıyla istasyonları işletmek üzerine kurulu. İstasyonlarımızın her biri bildiğimiz markaların ortalama satışının 3-4 katı ciro gerçekleştiriyor. Oysa operasyonel maliyetler aynı ölçüde artmıyor ve bu bize çok ciddi bir maliyet avantajı yaratıyor. Her istasyonumuzu yüzde 25 indirimli fiyatlarla açıyor ve bu sayede yeni müşterilere bizi deneme fırsatı sağlıyoruz. Pompa fiyatlarımız piyasayı domine etmiş 5 firmanın ortalama fiyatlarına göre yüzde 7’ye varan oranlarda daha uygun.

İletişim

Villa Full Çağlayan Mahallesi 2011 Sokak No:5/B Antalya/Türkiye

T: +90 242 316 83 06 F: +90 242 316 19 81

[email protected]

http://www.full-group.com/tr/iletisim.php

Petroturk bayilik, Petroturk bayilik şartları, Petroturk bayilik almak, Petroturk Franchise, Petroturk bayilik veriyor, Petroturk Franchising

Petroturk’un sahibi Adanalı Ağaoğlu ailesi, 50 yıldır Mersin’de petrol ticaretiyle uğraşıyor. Şirketin ilk kuşak temsilcisi Süleyman Melik Ağaoğlu. 1991 yılında BP, Shell, Total, PO ve Opet gibi büyük markaların toptancılığıyla faaliyete başlayan aile, 2005’te çıkan Petrol Piyasası Kanunu’yla toptancılık faaliyetlerine son vererek dağıtım şirketi kurdu. Şu anda 51 ildeki 227 istasyonuyla faaliyet gösteren Petroturk’ün geçen yılki akaryakıt satışı 131 bin metreküp civarında. Yaklaşık cirosu ise 200 milyon dolar. Petroturk, 2011 sonunda istasyon sayısını 45, satış miktarını 35 bin metreküp, cirosunu da yaklaşık 60 milyon dolar artırmayı hedefliyor.

Petroturk Genel Koordinatörü Neşet Eren, 2010 yılında satışlarını 2009’a göre yüzde 48 artırdıklarını vurguluyor. Eren, halen binde 7 olan pazar payımızı 5 yıl içinde yüzde 2’leer çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda Türkiye’nin her yerine yayılmak istiyoruz” diyor.

Petroturk, 18 Eylül’den sonra serbest kalan istasyonlardan 32’sini devralmış. Şirket, bayi transferinde kar paylaşım modelini tercih etmiş.

Birçok akaryakıt şirketi gibi Petroturk de Mersin’de depolama tesis yatırımına önem veriyor. Şirket, bu amaçla geçen yıl mart ayında yapımına başladığı 45 bin metreküp kapasiteli Kazanlı akaryakıt depolama tesisini önümüzdeki günlerde hizmete açmayı planlıyor.

Neşet Eren, bayilik almak isteyen girişimcilerin firmalarını arayabileceğini belirterek, “Her türlü ticari detayı en kısa sürede kendi istasyonlarında, satış potansiyeli dikkate alınarak tek tek müzakere edilip karşılıklı en uygun olacak koşullar yaratılacak şekilde en ideal çalışmalar yapılacak” diyor. Petroturk, halen Akdeniz, Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaygın şekilde faaliyet gösteriyor.

İletişim

Balkan Gazetecilik, Basılı Yayıncılık, Matbaacılık San. ve Tic. Ltd. Şti.

Adres: Yukarı Dudullu Mah. Bostancıyolu Cad. Şehit Sok. No: 49 Ümraniye/İstanbul

Tel: 0216 466 74 96

Faks: 0216 365 58 05

E-mail: [email protected]

[hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top