Girişimcilere İş Fikirleri

Yatırım denince nedense milyon dolarlar gelir aklımıza.Bu genel bir yanılgıdır çünkü;  piyasada, çeşitli etkenlerle ansızın ortaya çıkan, ve neredeyse sıfır sermaye gerektiren kimi fikirler, zihni sürekli açık ve kulağı kirişteki girişimciler için kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor.Tabiki bu fırsatları doğru bir şekilde değerlendirmeyi bilecekler için.Buyrun aşağıda, dünyada bile neredeyse hiç denenmemiş, yeni, az sermayeli ve pratik 15 iş fikri.

Kriz sonrası Türkiyede kolaylıkla uygulanabilecek olan bu yeni 15 fikrin, genel olarak ortak özellikleri uygulama anlamında ve kendi pazarları içinde “ilk” olmaları.

Kişiye Özel Çikolata

Buyrun basit ama iş yapacak bir yatırım; isimli çikolatalar üretmek.Çikolataların üstüne isim baskı yaparak pazarlıyorsunuz. Basit el kalıplarıyla bu işi gerçekleştirmeniz mümkün.

Hayvanlar İçin İlk Yardım Çantası


Türkiyede henüz uygulanmayan bu yöntemin, hayvanseverler tarafından çok fazla rağbet göreceği kesin. Kedi köpek gibi evcil hayvanlar için tasarlanan ilk yardım çantalarının içinde küçük dostlarımızın ihtiyacı olan herşey var. Hatta gerçek bir hayvansever ayrıca bir adet arabasına da alarak, cadde kenarında kaza geçirmiş bir hayvana, o anda (veterinere gidene kadar) yardım etmek isteyecektir. Amerika’da 60 parçalık bir ilkyardım çantasının fiyatı 30 dolar.

Rengarenk Uydu Alıcılar

Damlardaki uydu alıcılarının kötü bir görüntüsü olduğu hepimizce malum. Bu görüntü artık daha estetik bir hale gelecek. Güney Amerika’da başlayan bu akım, tüm dünyaya yayılmak üzere. Uydu antenlerinin çanak kısımlarına, ünlü tablolar, modern çizgiler, sanatsal motifler uygulanarak satılıyor. Hatta bu çanakları reklam alanı olarak  kullananlar da var.

Sokakta Galoş

O giymeye kıyamadığımız güzel ayakkabılarımız, artık, tüm sert iklim etkenlerinden kurtulacaklar. Amerika’da “drizzle boots” adı verilen bu kılıfları rahatça ayakkabılarınızın üstüne geçirerek sokağa çıkıyorsunuz.Aynı zamanda estetik bir görünümü olan bu kılıflar, kar, yağmur, çamurdan ayakkabılarımızı koruyor. Tek kullanımlık bu kolaylığın üretimi de oldukça kolay, bir kalıp makinesi ve sıcak baskı uygulamalı bir aparatla bu üretimi gerçekleştirebilirsiniz.

Ayarlanabilir Acılı Büyük Ketçap

Genellikle büyük işletmeler tarafından oldukça rağbet görecek olan bu ketçabın acısını kendiniz ayarlayabileceksiniz. Ambalajının üst kısmına yerleşecek olan, ayrı acı haznesini bir düğme yardımıyla kumada edebileceksiniz. Acı eşiğini iyi bilen müşteriler için, bunu ayarlayabilmek büyük bir lüks.

Mağazalara Özel Fiyonk Aleti

Özellikle özel günlerde ne kadar fiyonk harcandığını hiç düşündümnüz mü ? Tüm mağazalar bu fiyonkları piyasadan hazır bir şekilde satın almaktalar. Çok basit bir alet tarafından üretilen bu cici fiyonkları, pekala kendinizde yapıp satabilirsiniz. Çin’den kolaylıkla getiretebileceğiniz bu aletle 1’e 10 kazanabilir ya da getirteceğiniz aletleri mağazalara satarak yine 1’e 10 kazanabilirsiniz.

Kendinden Elektrikli Nano Battaniyeler

Her ne kadar geçmiş gibi görünsede, kış yine gelecek. Henüz çok yeni olan bir buluş da “nano battaniyeler”.Stanford Üniversitesi’nde geliştirilen çalışmalara göre, çocukluğumuzun elektrikli battaniyeleri tarihteki yerini almak üzere. Bu ileri teknikte, yüksek miktarda karbon bulunan “nanotüpler” tekstil elyafına uygulanıyor. Sadece battaniyeler değil, pamuk ve polyester gibi ana örme maddelerinde de rahatlıkla kullanılabiliyor.

Eko Kervan

Başlığımız sizi yanıltmasın. Bir turizm ektinliği ! Sadece bir sezonda bile güzel paralar kazanabilirsiniz. Mesela bir Anadolu bölgesine, herşeyiyle orjinal ve çevreci bir tur düzenleyebilirsiniz. “Eko” ismi, turistlere karşı, çevreye duyarlılığınızı vurgulayacak, “kervan”sa orjinaline olabildiğince uygun bir yolculuk olacağının sinyallerini verecek.

Bisiklet Turu

Basit ve eğlenceli bir yatırım ! Özellikle Turistik bölgelerde yapacağınız bisiklet parkıyla, enteresan çevre gezileri organize edebilirsiniz. Tabiki bir sponsor bulabilirseniz sadece geziden değil reklamdan da para kazanmanız mümkün.

Ekonomik Torba

Kullanıp attığımız plastik poşetlerin, yıllarca doğada kaybolmamasına karşın, tüm dünyada esen “eko çanta” fırtınası ülkemizde de geçerli olmaya başladı. Ana maddesi genelde pamuk olan, ve doğada çok çabuk kaybolabilen bu torbalar, marketlerce çok fazla rağbet görüyor. Bu torbaları, anlaşacağınız bir atölyede çok ucuza diktirip, üstüne de eko bir desen kullanarak, marketin adıyla birlikte baskı yaparsanız güzel bir gelir elde etmemeniz mümkün değil.

Dip Sos Büfe


Bildiğimiz gibi her türlü sos, yiyeceklere çok lezzet katar. İşte bu mantıkla kolları sıvayan girişimciler, sadece sos satarak gelir sağlıyorlar. Dip sos ingilizcede, genel olarak elinizdeki yiyeceği (kraker, patates kızartması, galete v.s) sosun içine batırmak anlamına geliyor.Uygulama şimdilik türkiyede yok, ilk girişimci neden siz olmayasınız ?

Simit Yanına Özel Peynir

“Dip büfeleri” yurtdışında oldukça rağbet görürken, bunu tamamen kendi kültürümüze de uygulamak mümkün. Çıtır simite eşlik edebilecek, her türlü sürülebilir kıvamdaki peyniri küçük amlajlarda satmak çok akıllıca olabilir.

Mini Gözlem Evi

Hemen hemen hiç denenmemiş, bir iş daha.Bütün sermayenin 500 doları geçmeyeceği, işlevsel bir teleskop satın alarak bu işi yapabilirsiniz. Böyle bir teleskobu internet racılığıyla elde edebileceğiniz gibi, ayrıca İstanbul/Sirkecide de her türlüsüne rastlayabilirsiniz. Açıkhava ve kalabalık olması ön koşuluyla, teleskobunuzu hemen hemen her yere kurabilir ve bu işe harcadığınız emeği anında nakite çevirebilirsiniz.

Hindi Kasabı

Son bir kaç yıldır sadece yılbaşlarında satılan bir ürün olmaktan çıkan hindi, artık normal ev menüleri arasına girdi.   Sağlıklı beslenmede yerini alan, ve ciddi bir protein kaynağı olan hindi eti, aynı zamanda kırmızı et kadar b12 vitamini içeriyor. Ayrıca insanda dinginlik sağlayan önemli bir faktör aminosit de hindi etinde oldukça fazla.

Nikelaj Parlatma

Önceleri otomotiv yan sanayinde gördüğümüz nikelaj kaplama, sonraları her yerde oldukça ciddi bir potansiyele sahip oldu. Artık plastiği bile nikelajla kaplayarak, yepyeni bir görüntüye kavuşturmak çok basit. Bu amaca hizmet edecek olan alet ise kişisel hobisi olandan, seri imalat yapan atölyelere kadar, bu işle ilgisi olan her üretici tarafından tercih edilecek.

Girişimcilik için daha farklı fikirlere, aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

[dcs_postbox id=”4707″ type=”medium-225″ words=”12″ /][hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top