Topraksız Tarım Nedir? Nasıl yapılır?

Topraksız tarım en kısa şekliyle toprak kullanılmadan yapılan tarım şeklidir.Peki ne kullanılır?Kullanılan maddeler: volkanik kaya,su,taş yünü,kokpit, veya perit gibi maddelerdi.Bu tarım şeklinde,bitkilerin ihtiyaç duyduğu mineral ve gerekesinimleri bilgisayarlar tarafından belirlenmektedir.Belirlenen gereksinimler ise bitkiye sıvı yoluyla ulaştırılmaktadır.Bu tarım sisteminde bitkiler,topraklı tarımda yetişen bitkilere göre çok daha hızlı büyürler,çok daha dayanıklıdırlar ve çok daha lezzetli ourlar.

Topraksız tarım tam bir çevre dostudur ve çevreye hiçbir zarar vermez.Domateste dönüm başı 40 ton,salatalıkta dönüm başı 60 ton,biberde ise dönüm başı 20 ton ürün alabilirsiniz.Topraklı tarıma göre ürün oranı yaklaşık 3-4 kat daha fazla.

Nasıl Yapılır?

Topraksız tarımda sera,virüs taşıyıcı böceklerden korunur.Zararlı böcek ve haşereler için ilaç kullanılması en düşük seviyededir.Meyve tutumunda ise hormon değil arılar kullanılır.Bu yüzden arıya zarar vermeyecek tarım ilaçları kullanılır.

Havalandırma ve ısıtma bir otomasyon sistemi sayesinde en iyi şartlarda yapılmaktadır.Bu sebeple bitkiler Akdeniz ikliminde daha fazla fotosentez yaparlar ve hastalıklar azalmış olur.Hastalık azalınca doğal olarak ilaçlama da azalmış olur.

Normal seracılıkta ısıtmanın amacı,bitkiyi dondan korumaktır.Topraksız tarımda ise bitkinin gelişmesinde en uygun şartları oluşturmak için kullanılır.Ürün kaliteleri topraklı tarımla karşılaştırılamayacak derecede yüksek olur..

Nasıl Başlarım?

Topraksız tarım hem çevre dostu olmasıyla hem ürün verimi hem de ürün kalitesiyle günümüz tarımının en cazip sektörü olmaya aday.İhtiyaçda çok fazla.Eğer bu işi gerçekten yapmak istiyorsanız.Çok uygun şartlarda,bu iş için kredi veren bankalarımız var.Her türlü kolaylık da sağlanıyor.Şimdiden sizlere bol verimli tarımlar diliyoruz..

[hana-code-insert name=’orta’ /]


Yayçep – Topraksız Tarım (www.ZiraiDanismanlik… kraldolunay

 

 

1 thought on “Topraksız Tarım Nedir? Nasıl yapılır?”

  1. FENCİ nin 2011 e DAMGASINI VURAN İCADI
    1960 lı Yıllarda Japonların Devlet Desteğiyle Geliştirdiği Topraksız Tarım Tekniğinin 1990 lı Yıllarda İsrailde Uygulanmaya Başlamıştır.
    Yıllarca Farklı Yabancı Markalar Adı Altında İthal Edilen Bitki Besinleri Ve Gübrelerin Dışa Bağımlılığının Azaltılması Amacıyla Uzaman Biyolog Yaşar Özdemir Hoca nın Tamamen Kendi İmkanlarıyla 15 yıl boyunca Azimle Ve Kararlılıkla Kontrollü Deney Ve Araştırmaları İstenilen Sonuçtaki Formüllü Elde Etti.Sonucun Daha iyi Olması İçin bu Nano Teknolojiyi de Uygulayarak Formülü Geliştirip Organik Mikrobesinlerle Zenginleştirip Daha Güçlü Formülde elde etmiştir. Formülü,Pantenti Ve İsmi İle % 100 Yerli Ürün Geliştirmiştir.
    Ayrıca Uzmanların Belirttiğine Göre Evsera Tekniği İle Organik Mikrobesinler Sayesinde Doğal Yollarda Nadasa Bırakıldığında ve Doğal Gübrelerle Yetiştirildiğinde Elde Edilebilecek Tat, Koku Ve Lezzete Ürün Elde Etmek Evseranın Zengin Organik Mikrobesinleri Sayesinde Oldukça Kolaylaşmıştır. Evsera Ulusal ve Yerel Basında Toplam 20.000 dakika Gibi haber ve Canlı Yayınlarla Anlatılarak Alanında Rekor Kırmıştır.
    Evsera Bitki Besinleriyle Sadece Deneyim İsteyen ve Pahalı Su Kültürlerinde Uygulanabileceği Gibi; Topraklı ve Topraksız Tüm Ortamlarda (Toprakta,Saksıda,Bahçede,Balkonda …vs) Da Bu Sistemle Hatasız Ve Kaliteli Sebze Veya Meyve nın Yetiştirilebilecek Olmasıdır. Özel Hibrit ve GDO lu Tohumlarlar, Teknolojik ve Pahalı sistemlerde; Bu İthal ürünler kullanılırken; Geliştirilen Evsera İthaller gibi Kullanılılırken;Çok basit Tekniklerde ve Yerel Tohumlarda da uygulanabiliyor.
    Ayrıca Evsera nın Diğer İthal Ürünlerden Farkı… BASIN
    Paylaşmanız Dileğiyle
    http://youtu.be/tNIKs084kpc

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top