2 Adet Pazarlama Stratejisi

İşinizi geliştirmek istiyorsanız planlarınızı gözden geçirmeli ve en ince detayları dahi düşünmelisiniz. Bunun yanında sağlam bir pazarlama stratejisi geliştirmelisiniz. En başarılı girişimciler sadece kendilerine güvenmekle kalmayıp, pazarlama stratejilerini geliştirmek için uğraşmaktalar. Etkili bir pazarlam stratejiniz varsa oldukça kar edebilrsiniz. İşinizin bel kemiği pazarlamadır.  Aksi halde sonunda yaptığınız iş başarısızlığa sürüklenebilir. Pazarlama öğrenmek için belirli kursları alabileceğiniz gibi internette bulunan dökümanları da okuyarak aşama katedebilirsiniz.

İlk stratejimiz: Trendi takip edin

İnsanların bir anda bağlndığı adet bğımlısı olduğu yenilikleri ve trendleri takip ederseniz rakiplerinizden bir adım önde olursunuz. Örnek olarak, sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanıp, kendi iş ağını oluşturan bir marka örnek gösterilebilir.  Facebook,Twitter ve Myspace i etkin şekilde kullanmak gerekiyor artık. Ürünlerinizin tanıtımını böylece bir kuruş reklam  bütçesi ayırmadan yapabilirsiniz. Ama unutmamak gerekir ki spam şeklinde sürekli rahatsız etmek de, insanlarda firmanıza veya işinize karşı bir antipati oluşturabilir.

İkinci Stratejimiz :  Ödemeyi Müşteriye Yükleme

Bu da ne demek oluyor. Eğer pazarlamasını yaptığınız ürünün giderleri için yeterli para yoksa ya da paranın yanınıza kalmasını istiyorsanız, müşterilerinizin bu yükü kaldırmasını sağlayın. Mesela yapacak olduğunuz pazarlama stratejisinde, gazetelere reklam vermek olsun. Bu parayı ürünlerinize bir miktar zam yaparak karşılayablirsiniz. Çok fazla göze batmayacak şekilde bir artış olursa müşterilerin büyük çoğunluğu hala sizi tercih eder ve yapılan reklamın sonuçlarını da daha fazla müşteri olarak görebilirsiniz.  Böylece ilk başta zamdan dolayı müşteri sayısının azalmasında maddi kayıp gözükse de  reklamın sonuçları olumlu olursa daha fazla bir kazanç edilebileceği ortada. Yeni gelen müşteri için de zamdan önceki eski fiyatları bilmedikleri için sorun olmayacaktır. Belirli bir süre sonra sezona, planlarınıza ve gider-gelir oranına bakarak çok az miktarlarda zam yapabilirsiniz.  Fakat bu zam miktarlarını abartıp da müşteriyi küstürmemek gerekir.

[hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top