Otelcilikte Yeni Bir Trend

Plus One Berlin oteli, Berlin’in Kreuzkölln şehrindeki ziyaretçilerine yalnız stüdyo bir apartman dairesini gecelik kiraya vermekle kalmıyor, ayrıca yerel sakinlerden tavsiye almak ya da kişisel tecrübelerinden faydalanmak için onların rehberliklerini de hizmete sunuyor.

Geçmişe bir bakış attığımızda, Pixelhotel’in tek kişilik odalarının Linz şehrinin güzide lokasyonlarına yayıldığını hatırlıyoruz. Yakın zamanda Berlin’de de benzer bir hizmetle karşılaştık ancak farklı bir bakış açısıyla. Plus One Berlin, şehirdeki ziyaretçilerine yalnız gecelik bir apartman dairesi kiraya vermekle kalmıyor. Müşteriler, Berlin’in Kreuzkölln semtinin sakinleriyle onların tecrübelerinden faydalanmak için iletişime geçebiliyorlar.

Geçen ay hizmete giren, otelin Kreuzkölln’deki yeri, iki Berlinli mimar tarafından yeni ve eski malzemelerle dizayn edildi ve firmanın kendi kelimeleriyle ifade edecek olursak ‘küçük kafeler, barlar ve popüler restoranlara yakın mesafede konumlandırıldı’. Küçük bir mutfağı, balkonu ve çok fonksiyonlu yaşama alanıyla bu apartman dairesinde üç kişi aynı anda kalabiliyor. Plus One’ın bu spesifik konaklama hizmetinden daha ilginç olansa misafirlerin, firmanın kültür-birikimleri ve şehre olan tutkularına göre seçilen 28 adet sürekli kalan sakiniyle de bir araya gelebilmesi. Rezervasyonlarını yaptıklarında misafirlere bir oturum açma şifresi veriliyor ve böylece kalan yerel sakinlere göz atabiliyorlar. Bir kere birini seçtiklerinde, onunla ne zaman tanışmak istediklerini belirtiyor ve örneğin akşam yemeği yemek ya da çevrede gezintiye çıkmak gibi taleplerini iletiyorlar. Plus One’ın bir gecelik ücreti 120 Euro olarak belirlenirken, bu ücrete konaklama ve yerel rehberlerle her iki ya da üç gecelik konaklamada yaşayacağı tecrübe de dahil.

Turizm artık yalnızca bir yerde konaklama olarak görülmüyor. Bundan da öte, gidilen yerde daha fazla tecrübe yaşamak, yerel lezzetleri tatmak, yerel halkla kaynaşmak dahil bir bütün olarak algılanıyor. Bunu da otellerden daha iyi temin edecek olan, yerel rehberlerle yapılacak iş birliği değil midir? Konaklama ve turizm sektöründeki girişimciler, bu keyifli uygulama size de ilham kaynağı olabilir mi?

[dcs_postbox id=”1499″ type=”medium-225″ words=”12″ /][hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top