Marangozlar genelde ahşap mobilyalar ve dolaplar ile çalışırlar. Eğer elleriniz ile iş yapmayı seviyorsanız, bu tip bir işi de seveceksinizdir. Kariyerinize başlamak için çırak olarak işe girebilir, ya da bulunduğunuz bölgedeki meslek okulları ile de görüşerek bu tip bir kurs alabilirsiniz. Aynı şekilde bulunduğunuz bölgede marangozluk üzerine atölye çalışmaları da yapılıyor olabilir, bunu da araştırmanızda fayda olacaktır.

Çevrenizdeki yerel marangozluk firmaları ile görüşerek çırak olarak işe başlayıp başlayamayacağınızı ya da ticareti iyice öğrenene kadar ücretsiz olarak çalışıp çalışamayacağınızı öğrenin.

Ticareti öğrendikten sonra ve marangozluk için gereken yetenekleri kazandıktan sonra, ilgili kurumlara başvurarak marangoz olarak çalışmak üzere gereken izin belgesini alın. Ayrıca vergi numaranıza da ihtiyacınız olacaktır.

Size yardımcı olacak bir iş planı geliştirin. Kendinizi ve yeni kuracağınız marangozluk işinizi anlatın. Bunu yaklaşık 200 kelimelik bir yazıda belirtin. Ayrıca bir pazarlama planı da oluşturarak, müşterilerinize nasıl hizmet vereceğinizi ve nasıl kar edeceğinizi açıklayın. İş planınızın yönetim bölümünde günlük işlerinizi anlatın. Son olarak da gelir ve harcamalarınızı belirteceğiniz mali planlamanızı gerçekleştirin.

İşinizi nerede kuracağınıza karar verin. İşinizi evinizden yürütebileceğiniz gibi, kendinize bir dükkan da tutabilirsiniz. Bir basımevinden fatura, iş kartı, iş sipariş formu gibi ihtiyacınız olan evrakları temin edin. Malzemelerinizi taşımak için bir kamyonet almanız veya kiralamanız gerekecektir.
Bulunduğunuz bölgedeki nalburu ziyaret ederek ondan ihtiyacınız olan malzemeleri ve ekipmanları temin edin. Maliyeti düşürmek adına, çevrenizde ikinci el marangoz malzemeleri satan kişiler bulabilirsiniz.

Komşularınızı ziyaret edin ve marangozluk işinizi tanıtan el ilanları, iş kartlarınızı dağıtın. Sektördeki yeni trendleri öğrenmek için araştırmalar yapın.

İpuçları ve Uyarılar

      [dcs_ul_list type=”accept”]

    • Evinizden hizmet vererek, maliyetlerinizi düşük tutabilirsiniz. Örneğin garajınızı, marangoz atölyesine çevirebilirsiniz.
    • Pahalı malzeme ve ekipmanlar almayın
    • Rakiplerinizin tekniklerini öğrenin ve gerekirse kopyalayın.

[/dcs_ul_list]

[hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top