Kar Oranı Yüksek Bir İş: Yoga

Bir işe başlamak herzaman eğlencelidir ancak bir o kadar da korkutucudur. Kendi işinizi kurmak istediğinizde, bir anda her şeyin size bakmakta olduğunu görürsünüz.

İyi bir iş kurmak için gerekli kararları verecek olan sizsiniz. Eğer kar marjı yüksek, rekabeti düşük bir iş seçmek istiyorsanız, yoga işi tam aradığınız iş olabilir.

İşte size yardımcı olabilecek birkaç öneri:

1.İşinizi döndürebilmek için ortalama ne kadar kazanç elde etmeniz gerektiğini hesaplayın ve üzerine biraz kar payı ekleyin: İşte bu sizin hedef kazancınızdır. Faturaları ödeyebilecek kadar kazanç elde etmek harika ancak büyük ihtimal ile bundan daha fazlasını talep edeceksiniz.Bu şekilde seyahatlere gidebilecek, yeni giysiler alabilecek ve eğlenebilecek kadar paranız olacaktır.

2. Hedef kazancı hesapladıktan sonra, bu kazancı elde edebilmek için ne kadar aktivite gerçeklestirmeniz gerektiğine karar verin. Yoga eğitmenleri için bunlar günlük standart dersler, özel dersler , workshoplar ve diğer aktiviteleri içermektedir. İhtiyacınız olan sihirli sayıyı bulun ve bunu `hangi ders` ve ` kaç adet` şeklinde gruplayın

3. Bir liste oluşturun. Bu sizin kontrol paneliniz olacaktır. Bu listede ideal aktiviteler listeniz , bunları haftada ne kadar aralıklarla vereceğiniz ve ne kadar kar elde edeceğiniz yazacaktır. Bunu aylık bazda da hesaplayabilirsiniz. Sihirli sayıya ulaşabilmek için part time işler bulabilir, bir ortak edinebilir ya da servis bedelinizi yükseltebilirsiniz. Yapacağınız bu çalışma ile işinizdeki aktivite ve zaman dağılımını nasıl yapmanız gerektiğini görebilir ve işe başlamadan önce tüm verileri ele alabilirsiniz.

4. Bir liste tutarak karınızı ölçün. Yaptığınız her aktiviteyi girin, nerede gerçekleştirdiginiz, ödeme alıp almadığınız , vergili bir kazanç olup olmadığını, ödemeyi nasıl tahsil ettiğiniz belirtin. Ayrıca dersin ne kadar sürdüğünü takip edin böylece yıl sonunda toplam ne kadar ders verdiğinizi çıkartabilirsiniz

5.Harcama listesi oluşturun: Neleri satın aldığınızı ve ödemelerinizi belirtin. Kategorileri içeren bir sütun eklemeyi unutmayın. Ayrıca ulaşım, giyim malzemeleri, ofis ekipmanları ve yoga ekipmanlarını da eklemeyi unutmayın.

6. Bir banka hesabı oluşturun. Hemen kazandıklarınızı yatırabileceginiz bir hesap oluşturmanız gerekecektir. Nakit bir ödeme aldığınıza bunu cuzdanınıza koymak yerine banka hesabına yatırmayı tercih edin. Böyle bir iş disiplini oluşturursanız, kazandıklarınızın ve karınızın hesabını daha iyi bilirsiniz. Ayrıca kişisel ve iş hesaplarınızı aynı bankadan açarsanız, bu şekilde iş hesabından kendi hesabınıza ücretsiz olarak para aktarımı gerçekleştirebilirsiniz.

7. İş hesabınızı, gerekli vergiler için para biriktirmek amacı ile kullanın. Pek çok iş sahibi vergileri ön ödemeli olarak gerçekleştirmek zorundadır. Bu zor olabilir ancak eğer gerekli planlamayı yapabilirseniz, sıkı sıkıya bağlanabileceginiz bir iş disiplinidir. Her ay yaklaşık olarak ödemek zorunda kalacağınız vergiyi hesaplayın ve bunu hesabınızda ayırın, kalan parayı tasarruflarınıza aktarabilirsiniz. Karınızı hesaplarken , vergisi ödenmiş mi yoksa henüz ödenememiş mi olduğunu da bu şekilde daha rahat takip edebilirsiniz.

8. Haftalık bir iş raporu düzenleyin. Her günü listeleyin ve neler yaptığınızı, bir sonraki hafta için hedeflerinizi belirleyin. Genel olarak haftanın değerlendirmesini yapın. Herhangi bir yere bu raporu gönderip göndermemeniz önemli değildir. Önemli olan bunları yazılı hale dökmek ve her hafta daha iyisini gerçekleştirmeye çalışmaktır.

9. Hedeflerinizi takip edin. İş tahtanıza farklı iş fikrilerini içeren tablolar ekleyin. Bir arkadaşınız ile konuşurken aklınıza gelen ilginç bir fikri oraya not edin. İş bağlantılarını, yeni irtibat kişilerini de bu listeye ekleyin. Her gün bu listeyi kontrol ve takip edin. Bu şekilde hem organizasyonunuzu daha güçlü takip edebilir hem de her şeye daha kolay hakim olabilirsiniz.

10. Linkedİn profilinizi güncel tutun. Facebook kadar linkedin de iş fırsatları için faydalı bir sitedir. Profilinizin her zaman güncel olduğundan emin olun. Arkadaşlarınızdan size tavsiyelerde bulunmalarını isteyin. Profilinize çalıştığınız tüm profesyonel işleri ekleyin( sadece yoga için değil tüm profesyonel iş deneyimleriniz)

11. Tüm deneyimlerinizi içeren bir profil düzenleyin, sadece eğitimci olarak deneyimlerinizi değil tüm deneyimlerinizi açıklayın. Yaptığınız her şey size daha çok değer katacaktır.

12. Eğitimci olarak yaptırdığınız sigortanın güncelliğini takip edin. Bu size ve mal varlığınızı her türlü davaya karşı koruyacaktır.

13. Ne türde bir iş yapısına sahip olmak istediğinizi belirleyin. Bir iş avukatı ile görüşerek firma yapısı hakkında bilgi alabilirsiniz.

14. Haftalık düzenli programınızı takip için bir kontrol listesi oluşturun. Böylece iş yoğunluğu sırasında detayları atlamamıs olursunuz.
işinizde elde edeceğiniz başarı tamamen size kalmış bir şeydir. Bir şeyler ortaya koymaktan, fırsatları değerlendirmekten, gelişimden zevk alın. Olabildiğince çok kişi ile konuşun, fikir alın. Gözlerinizi açık tutun.

[hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top