Hindi Çiftliği Kurmak

Hindi çiftliği kurmak yüksek karlı yatırım arayanlar için harika bir iş.Fakat hindilerin yetiştirilmesi biraz zahmetli.Siz onlara yaşamak için sebep sunmazsanız, onlar ölmek için sebep arayacaklardır.Eğer yeterli ilgi gösterilmezse ve profesyonelce yapılmazsa,hindilerinizle birlikte yatırımınız telef olabilir.Bu işte başarılı olmak için, genç sağlıklı hindiler ile yola çıkmanız,onlara çok temiz bir ortam sunmanız ve onları olabildiğince iyi beslemeniz gerekmektedir.

Neden Hindi Eti?

Kırmızı et fiyatlarını düşününce,kırmıza etin 3’te 1’i fiyatına satılan hindi eti büyük önem arz ediyor.Kırmızı etten daha sağlıklı oluşu da önemini perçinliyor.Kırmızı etin lezzeti, beyaz etin sağlığı hindi’de birleşmiştir diyebiliriz.

Nasıl Başlarım?

      [dcs_ul_list type=”accept”]

    • Öncelikle yetiştireceğiniz hindileri satacağınız firmalar ile anlaşmalısınız.Genellikle hindi eti satan et firmaların çoğu ile anlaşma yapmanız mümkün.
    • Ne tür hindi yetiştireceğinize karar verin.Firmalar tarafından genellikle beyaz hindiler tercih edilmektedir.
    • Ne kadar hindi yetiştireceğinizi belirleyip bu doğrultuda kümesinizi oluşturmaya başlayın.Unutmayın ki metre kare başına belli bir sayıda hindi yetiştirebilirsiniz.Bu sayının üzerine çıkmak hindileriniz için güzel sonuçlar doğurmayabilir.Hindiler için odun talaşı,yem ve su kapları ile ısı lambalarına ihtiyacınız olacaktır.
    • Kısa süreli,orta süreli ve uzun süreli besi yapmanıza göre, hindileri 12-24 hafta aralığında kesime vermeniz mümkündür.Daha açık olmak gerekirse, 12-14 hafta kısa süreli besindir ve ortalama bir hindi 6-8 kiloya ulaşır.Orta süreli kesim 16-18 haftadır ve hindi 8-10 kiloya ulaşır.Uzun süreli besi 20-24 haftadır ve hindi 12 kiloya kadar ulaşabilir.Burada stratejinizi doğru belirlemeniz kazancınızı da belli oranda değiştirecektir.
    • Yetiştirip sattığınız hindilerin yerini başka hindiler almalıdır.Bir kuluçka makinesi sayesinde yavru hindiler üretebilirsiniz.Yumurtadan çıkan yavru hindiler,birkaç saat sonra kendileri yiyip içmeye başlamaktadırlar.

[/dcs_ul_list]

 

Maliyeti

Hindi çiftliği kurma maliyeti, yetiştireceğiniz hinde adedine göre değişkenlik gösterecektir.Güzel kazanç elde etmeniz için en az 100.000 TL gibi bir sermayeyi gözden çıkarmalısınız.Sermaye sıkıntısı yaşarsanız devletin sunduğu desteklerden yararlanabilirsiniz.Ayrıntılı maliyet hesaplaması için de bizimle iletişime geçebilirsiniz.

[hana-code-insert name=’orta’ /]

 

2 thoughts on “Hindi Çiftliği Kurmak”

  1. Bu iş için nasıl veya ne kadar büyüklüktü çiftlik kurabiliriz.Veya hinidiyi satacağımız firmalarla nasıl bağlantıya geçe biliriz.

  2. ben batmanda bir hindi çiftliği kurmak istiyorum sermayem fazla yok genç bir girişimci adayıyım ne yapmam lazım kredi hibe işleri ile neler yapılabilir….

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top