Züccaciye Dükkanı Açmak

Yeni bir işletme açarken yapılan planlarda algılar kişiden kişiye farklılık gösterir, bu durum züccaciyeciler için de bu böyledir. Yeni bir dükkan açsanız da var olan bir dükkanı devralsanız da bu iş tecrübe gerektirir. Züccaciye dükkanlarıyla ilgili yararsız unsurları araştırmaktansa, bunu sizi tamamen tatmin edecek bir iş başlangıcı olarak görün. Pozitif düşünerek ve işinizin tüm ana hatlarını oluşturarak başlangıç yapın. Geleneksel ve modern unsurları bir araya getirdiğiniz gerçekten özel bir işi başaracağınızı bilmeniz sizin motivasyonunuz olmalı.

Organizasyonal yetenekler, züccaciye dükkanınızın ciddi anlamda kar edebilmesi için önem arz ediyor. Bu başlangıçta; yenilikçi bir yaklaşım, detaylara odaklanılmış planlama ve müşterilere ihtiyaçlarını karşılayacağınıza dair verdiğini taahhüt çok önemli. Cam, porselen vb. eşyalardan oluşan ürün gamınıza talip müşterilerinizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek istekli çalışanlardan bir takım yaratın. Bu konuda uzman kurumlardan yardım almanızı tavsiye ederiz.

 

Nasıl Başlanır?

Bireysel çabalarla böyle bir dükkan açmak oldukça zor bir görevi üstlenmek demek. Ürünlerin tedarik aşamasında, kalite kontrolünü oluşturmak ve bunu devamlılığını sağlamak için birçok farklı ve zor süreçlere katlanmak zorunda kalacaksınız. Problemler genellikle ürünlerin tedarik aşamasında ve özellikle böyle hassas ürünlerin müşterilere güvenle teslimatına kadar olan süreçte ortaya çıkar. Bir dükkan sahibi olarak, hedef müşteriler dahil birçok açıyı aynı anda düşünmelisiniz. Dükkanınızın bulunacağı konum oldukça önemli. Müşterilerin talebi değişiklik gösterecektir. Bazıları çevre muhitten olabileceği gibi bir kısmı da dükkanınızın methini duyarak uzaklardan gelecektir. Butik dükkanınızın sunduğu seçeneklere ve müşteri memnuniyetine göre şekillenecektir.

Bir züccaciye dükkanı açmaya niyetlendiğinizde, çalışanların yeterliliği gibi spesifik konulara odaklanmadan hemen işe girişmek mümkün değil. İstenilen hizmeti verebilmek için gerekli ekipmanın ulaşılabilirliği ve talebe göre kullanılacak cam, porselen ve diğer ihtiyaçlar önemli. Cam eşyaların tedarikiyle  ilgili ihtiyaçlarınıza öncelik verin, onlar bu iş için elzem faktörler. Kesin lokasyonu belirleyerek bir iş planı oluşturmak, züccaciye işini daha derinlemesine anlamak ve mağazanın işletilmesi yönünde bir strateji geliştirmek diğer majör konular.

Dekorasyon ve Devamlılık

Açmak istediğiniz mağazanız, spesifik bir temayı sahiplenerek müşterileri özel bir ürün ve onun türevleriyle etkilemeli. Mağazanızı bunun için, özel fonksiyonel bölümlere ayırmak uygun olabilir. Devamlılığı sağlamak için ilk atılması gereken adım, etkili ve güvenli bir çalışma atmosferi yaratma düşüncesi altında, spesifik bir mekanizma başlatmak. Diğer yandan mağazanıza gelen insanlar büyülenmeli ve rengarenk desen desen ürün seçenekleriyle kuşatılmalı. Mağazanızın ünü dedikodu gazetesinin yardımıyla sınırları aşmalı.

Şimdi, bir züccaciye dükkanı sahibi olarak ikinci adımınız, her potansiyel müşteriyi listelemek ve taleplerine istinaden onlara camdan kaliteli ürünler sunmak. Kendi özel alanınızda bir mimar olun ve pazar araştırmasına konsantre olarak dükanınızı tüm rakiplerinizin üzerine taşıyın.

 

Gerekli Belgeler Nelerdir?

1-Nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah senedi .(muhtarlık tasdikli)

2-2 adet fotoğraf

3-Tapu fotokopisi.

4-Yapı kullanma izni kağıdı.

5-Kiralıksa Kira mukavelesi aslı veya Noter tasdikli sureti.

6-Vergi levhası fotokopisi.

7-İlgili Esnaf odası veya Ticaret odası kaydı fotokopisi. (Alanya)

8-Ustalık belgesi meslek dalına göre.

9-Sigorta veya bağ kur belgesi ,yada emeklilik cüzdanı fotokopisi.

10-Çöp konteynır alınacak ve faturası.

11-İşyerinde su varsa su abonesi kartlı sayaç takılacak

12-Aynı adrese daha önce verilmiş Açma ruhsatı varsa belediyeye geri iade edilecek.

13-İtfaiyeden yangın önlemi alınmıştır raporu gelecek.

14-Emniyete kimlik bildiriminde bulunduğuna dair kimlik bildirimi belgesi fotokopisi.

15-İmza sirküleri,Ticaret Sicil gazetesi fotokopisi (Şirket olması halinde )

16-C.Savcılığından yeni tarihli sabıka kaydı (sabıkası olanlar mahkeme kararları ile
birlikte) getirilecek.

Not:Bu belgeler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlik arz etmeyebilir. Daha kesin bilgiler için bağlı olduğunuz belediyeye başvuru yapabilirsiniz.

Maliyeti

Züccaciye mağazası açma maliyetini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bunların başında mağazanızın konumu ile büyüklüğü, mağazanızda bulunduracağınız ürün çeşitliliği ve çalıştıracağınız eleman sayısı vb. kriterler yer almaktadır. Ortalama maliyet 15.000-20.000TL olmaktadır.  Aaçmak istediğiniz dükkan ile ilgili ayrıntılı bilgi verirseniz  uzmanlarımız sizin için daha gerçekçi bir maliyet hesaplaması yapabilir. Bu ve daha fazlası için yazımıza yorum bırakabilirsiniz.

[dcs_postbox id=”7730″ type=”medium-225″ words=”12″ /][hana-code-insert name=’orta’ /]

1 thought on “Züccaciye Dükkanı Açmak”

  1. HATİCE KURT

    Efendim ben gaziantepte bulunmaktayım.Orta büyüklükte bir dükkan açmayı planlıyorum. Nerden başlarım hiç bilmiyorum. Ürünleri nasıl tedarik ederim.Rica etsem nerden başlayıp ne yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim. SAYGILAR..

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top