Yoga Salonu Açmak

Yoga eğitmeninin başkasına ait bir stüdyodan diğerine koşmaktan artık yorulduğu bir an gelir ve belki de işte o zaman kendi yoga salonunu açmaya karar verecektir. Yeni gelişen hizmet sektörlerinden biri olması ve karlılık oranının yüksekliği bu işi oldukça cazip kılmakta. Ancak bir yoga işi kurmanın çeşitli zorlukları da bulunmaktadır. Siz kendi yoga işinizi kurmadan önce, bu işin başarı için neler gerektirdiğinden emin olmalısınız.

Yoga salonu açmak için gerekli talimatlar :

1-Kendinize özgü, uzmanlık alanınızı belirleyin. Eğer farklı spor salonlarında ya da yoga stüdyolarında yoga dersleri veriyorsanız, bir öğrenci kitleniz zaten mevcuttur. Ancak henüz bu sektörde çok tanınmış değilseniz, hangi piyasaya hitap edeceğinize karar verin. Yoga işinizin nasıl tanınmasını istiyorsunuz ? Yogayı ciddi olarak yapan kişilere yönelik dersler mi düzenleyeceksiniz ya da yogayı alternatif bir egzersiz şekli olarak görenler için mi?  İş planınızı ve reklam faaliyetlerinizi bu doğrultuda belirleyin.

2-İş planınızı hazırlayın. Bunu yaparken beklenen harcama ve gelirlerinizi belirtmeniz gerekecektir. Sadece kira ve kurulum maliyetlerinizden daha fazlasını hesaba katmalısınız. Yoga için gerekli ekipmanlarınızı da satın almanız gerekecektir. Aynı şekilde ileriye dönük masraflarınızı ( yıpranacak ekipmanlar yerine yenilerinin alınması gibi ) da düşünmelisiniz. İş kartları ve reklam harcamaları da diğer gider kalemlerinden bazılarıdır. Stüdyonuzun büyüklüğü de, sınıfınızda ne kadar öğrenci olacağını belirleyen bir unsurdur. Her bir öğrenci için 6,5 m2`lik bir alan ayırmanız yeterlidir. Bu iş için gereken sigortaları yaptırmayı da ihmal etmeyin.

3-Doğru yeri bulun. Bu oldukça zaman harcamanız gereken bir iş olacaktır. Diğer perakende dükkânların aksine, sizin müşterileriniz çok daha sakinleştirici bir ortamda çalışmayı talep edeceklerdir. İşlek bir cadde üzerindeki bir yer sizin için oldukça gürültülü olacaktır. Ara sokaklar sessiz olabilir ancak burada yaşayan insanların yogaya gelmeyi isteyecek tarzda kişiler olup olmadıklarını da göz önünde bulundurun. Kira bedeli düşük ancak hiç müşteri çekmeyen bir yer de sizin için cazip olmayacaktır. Şehrinizdeki iş yapan yoga merkezlerini tespit edin ve nasıl bir lokasyon seçtiklerini inceleyin. Şehir dışında, daha çok bekar veya çocuksuz kişilerin yaşadığı yerlerde, daha kolay müşteri bulabilirsiniz. İşyeriniz için yer ararken araştırmanızı bu doğrultuda gerçekleştirmelisiniz.

4-Sorumluluk sigortası yaptırın, bu şekilde kendinizi bireysel kaza ve yaralanmalara karşı güvence altına almış olursunuz. Sadece kişisel değil, yoga salonunuz için genel bir sorumluluk sigortası daha çok işinizi görecektir. Poliçedeki miktarın her şeyi kapsadığından emin olun, en kötü durum senaryosuna göre hazırlanın. Unutmayın ki öğrencileriniz, bireysel kazalardan kendileri sorumlu olduğu doğrultusunda bir dilekçe imzalasalar bile, bu gerektiğinde size dava etmelerine engel olmayacaktır.

5-İşinizi zevkle ancak sert bir şekilde pazarlayın. Stüdyonuzun açılışını gerekli basın ve yayın organlarınca duyurun. Aynı şekilde sağlıklı yaşam ve egzersiz konulu dergilere de ilanlar verin. Stüdyonuz için bir web sitesi düzenleyin. Bu web sitesinde günlük ve haftalık programları yayınlayın. Aynı şekilde kendi biyografinizi, önceki eğitim ve deneyimlerinizi, hayata bakış açınızı, yoga eğitmenliğini nasıl ele aldığınızı belirtin. Her zaman yanınızda iş kartınızı taşıyın. İlk defa yoga dersi alacak kişiler için , ücretsiz ders etkinlikleri düzenleyin. Çevrenizdeki dükkan ve kafelere broşür ve el ilanlarinizi bırakın ve bunu müşterilerine dağıtmalarını rica edin.

Uyarı ve ipuçları

Her seviyeden öğrenci için farklı sınıflar düzenleyin, başlangıç seviyesinden, profesyonel seviyeye kadar. Hafta sonları stüdyonuzda öğreticiler için eğitimler ve özel workshoplar düzenlemeyi de ihmal etmeyin. Yoga güç isteyen bir aktivitedir ve öğrencileriniz kendilerini kolaylıkla yaralayabilirler. Özellikle de ileri sınıflarda bu tür kazalar oluşması mümkündür. Öğrencilerinize ders öncesi kendilerini sakatlıklardan nasıl koruyabilecekleri konusunda bilgi verin.

Yoga konusunda hiçbir bilgiye sahip olmasanız dahi, atılacak adımları bildikten ve başarılı bir yoga eğitmeni bulduktan sonra da kendi yoga salonunuzu açabilirsiniz.

Maliyeti

Maliyet konusunda çok fazla değişebilen kriter bulunmaktadır. Dükkanınızın yeri, büyüklüğü, çalıştıracağınız yoga eğitmenleri vb. kriterler bunlardan sadece birkaçıdır. Maliyet konusunda sağlıklı bilgi almak istiyorsanız, ayrıntılı bilgiler vererek uzmanlarımızdan yardım isteyebilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterli.

Yazımıza yorum yaparak da görüşlerinizi açıklayabilir, sorular sorabilirsiniz.

 

[hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top