Pet Shop Açmak

Pet shop ya da evcil hayvan dükkanları son derece cazip yerlerdir. Tüylü hamsterlar, yumuşacık yavru köpekler,  konuşan papağanlar, tropikal balıklar gibi pek çok ilginç yaratığa pet-shoplarda rastlanabilir, öyle ki içeride gezinirken kendinizi sanki bir minyatür hayvanat bahçesinde gibi hissedersiniz. Eğer siz de çevrenizdeki pet shopları sırf eğlence için düzenli aralıklarla ziyaret edenlerdenseniz, kendi evcil hayvan işini kurabilecek adaylardan birisi sayılırsınız.

İş hayatında başarı pek çok farklı şeye bağlıdır, ancak bir pet shop yönetmek istiyorsanız başarı için en önemli şart `hayvan sevgisidir`. Eğer böyle bir iş yapmayı düşünüyorsanız, size hayallerinizi gerçekleştirmekte yardımcı olacak bir kaç basit adımı aşağıda özetledik.

 

Nasıl Başlarım?

    1. Satmayı planladığınız hayvanlar hakkında bilgi edinin. Bu size ilk başta zaten yapılması gereken, basit bir iş gibi gelebilir, fakat pek çok kişi hayvanların bakımı için nasıl da saatler harcamak zorunda kalacağını bilmeden evcil hayvan işine direkt girmeye çalışmaktadır. Özel pet shop işletmelerinde genelde çok fazla çalışan bulunmamaktadır, bu sebeple de işlerin çoğunu işletme sahibinin kendisi yapmak zorunda kalmaktadır. Kafesler temizlenmeli, hayvanlar beslenmeli, köpekler yürüyüşe çıkartılmalı vs… üstelik bunlar sadece başlangıç.

    1. İşin uzmanları ile, kendi evcil hayvan dükkanını işletenler ile görüşün. Bunu yapmak için en iyi yer internettir,  bu şekilde ne siz ne de karşınızdaki rekabet konusunda tedirgin olmazsınız.  Bu kişilerden alacağınız bilgiler, nasihatlar kesinlikle paha biçilemez. Kitaplar size teorik bilgi verebilir ama bizzat bu işi yapanların aktaracağı bilgileri, deneyimleri veremez. Bulunduğunuz yerin ve zamanın piyasa şartları, püf noktaları, başlangıç adımları gibi pek çok değerli bilgiyi internet üzerinden görüştügünüz kişilerden alabilirsiniz. Kendi işletmenizi kurup, işleri yoluna soktuktan sonra, bu sefer de sizin öğrendiklerinizi yeni iş kurmak isteyenlere aktarmanız gerekecektir.

    1. Piyasayı inceleyin, herhangi bir işe girmeden önce mutlaka rekabet koşullarını öğrenmeniz gerekmektedir. Eğer bulunduğunuz yerde pek çok evcil hayvan mağazası varsa, bu fikrinizi tekrardan gözden geçirmeniz gerekecektir. Yapılmış olanı tekrarlamaktansa, belli bir hayvan cinsinde uzmanlaşmayı seçebilirsiniz. Aynı şekilde, diğer mağazalarda eksik gördüğünüz, sizin daha iyi yapabileceğinize inandığınız şeylere mağazanızda yer vererek de öne geçebilirsiniz.

    1. Bir iş planı oluşturun. Bu özellikle bütçenizi kendi cebinizden karşılıyorsanız ya da kredi alıyorsanız özellikle önemlidir. Iş planı tutmanın amacı, başarılı bir yolda ilerlediğinizden emin olmaktır. Bu şekilde işiniz hakkında pek çok detaya hakim olabilirsiniz ve bütçenizi de kontrol altında tutabilirsiniz. Mali bir müşavir ile çalışmanızı her zaman tavsiye ederiz .

    1. Bu iş teşebbüsünüzü nasıl finanse edeceğinize karar verin. Pek çok kişinin ceplerinde ihtiyaçları olan para bulunmamaktadır. Bunun için borca girmek veya özel girişimciler aramak zorunda kalmaktadırlar. Iş planınızı titiz tutmalı ve  herhangi bir mali talepte bulunabilmek için gerektiğinde işinizi değerlendirebilmelisiniz

    1. Eğer ihtiyacınız olan bir sertifika varsa bunu edinin. Yurtdışında pek çok ülkede hayvan satımı yapmak için bir takım belgelere gereksinim bulunmaktadır. Bulunduğunuz bölgedeki ziraat işlerine başvurarak daha detaylı bilgi elde edebilirsiniz

    1. Kat planınızı düzenleyin. Kısa süre alan ancak eğlenceli bu iş sırasında rafları, masaları, kasayı ve ihtiyaç duyacağınız diğer malzemeleri nereye koyacağınıza karar vermeniz gerekecektir. Bunu ne kadar detaylı yapacağınız ise,  size kalmış.

    1. Cansız alet edavatınızı sipariş verin. Bunu yaparken pek çok firma ile görüşüp, size en uygun ödeme şartları sağlayan ile anlaşmaya varmanız daha doğru olacaktır. Bu konuda internet  üzerindeki forumlardan bilgi almak size yardımcı olacaktır.

    1. Hayvanlarınızı stoklamaya başlayın. Aynı şekilde, en uygun fiyat için çevreyi araştırmak iyi olacaktır. Burada bir başka önemli nokta hayvanlarınızın geldiği kaynaktır.  Yasadışı kuruluşları ve kaçakçılığı teşvik etmediğinizden emin olmanız gerekmektedir. Ayrıca bir hayvan koruma derneğini ve hayvan barınağını desteklemekte son derece iyi olacaktır.

    1. İşletmenizin gazete, dergi ,restaurant, dükkan gibi toplumun ulaşabileceği yerlerde ilanlarını verin. Ancak bunu yaparken elbette bütçenizi göz önünde bulundurun. Öncelikle işletmenizin yerini ve ismini bilmeliler ki, müşterileriniz dükkanınızı ziyarete gelsinler.

 

Pet Shop Açma Maliyeti

Pet shop açma maliyeti,dükkanı açacağınız şehre,konuma ve satacağınız hayvan türlerine göre değişkenlik gösterecektir.Bu maliyet 15.000-50.000 TL arasında değişebilmektedir.

Bu işe giriş için pet shop bayiliği verenlerden bayilik de alabilirsiniz.Bu firmalara aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirisniz..

[dcs_postbox id=”5454″ type=”medium-225″ words=”12″ /][hana-code-insert name=’orta’ /]

1 thought on “Pet Shop Açmak”

  1. meraba ben izmirden murat kücük caplı petshop yani kümes hayvanları yemi muhabbet kusu bıldırcın vb..gibi seyler satmak istiyotum bunun için bir dükkan kiralamak itiyorum,ancak maliyeti ne kadar olur bilgi verirmisiniz tesekkürler…

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top