Bilgisayar Dükkanı Açmak İstiyorum!

Bilgisayar gündelik yaşamımızın öyle bir parçası haline geldi ki, artık her evde bir veya birden fazla bilgisayar bulunuyor. Bilgisayarlar ile uğraşmayı seviyorsanız,bilgisiyar dükkanı açarak kendi karlı işinizi kurabilirsiniz.

Çalışma Alanı : pek çok farklı alanda bilgisayar tamiri yapabilirsiniz. Eğer çok fazla sermayeniz yoksa, ya da sadece hobi amaçlı bu işi yapacaksanız, bir garaj hatta yatak odanızı bu tamir işlemi için kullanabilirsiniz. Makalemizde daha çok, bilgisayarların tamiri üzerinde konuşacağız ancak, burada bahsedeceğimiz detaylar bilgisayar ile bağlantılı pek çok cihazın tamiratı için uygulanabilir.

Lokasyon : İyi ışık alan, temiz , kuru bir alanı bilgisayar dükkanınız olarak kullanabilirsiniz. Bilgisayar parçalarının rahatlıkla içeri girip, çıkabileceği bir alan olmasına dikkat edin. Örneğin asansorü olmayan, yüksek katlardaki bir ofis bu iş için uygun olmayacaktır.
Çalışma alanınızda bir çalışma tezgahınız olması gerekmektedir. Ayrıca yedek parçalar için bir dolap ve ekipmanları test etmek için bir alan bulunmalıdır. Ayrıca, kataloglar, kitaplar için de bir kitaplık koymanızda fayda var. Ürünleri ne kadar süre deponuzda tutacağınız ve ne kadar sürede tamir edeceğinizi düsünerek, toplam ihtiyaç duyduğunuz Alana karar verebilirsiniz. İşinizi genişletip, büyüttükce daha çok alana ihtiyacınız olacaktır.

Çalışma alanınızı kararlaştırırken, elektirik kaynağını da göz ardı etmeyin.Çalışma alanınızda ve tezgahınızda yeterli priz bulunmalıdır (klimalar, soğutucular vs.. çalışma yaptığınız alandaki prizlere takılı olmamalıdır, aksi takdirde bu tip cihazlar elektirik sisteminde oluşturacakları problem ile bilgisayarlarınıza zarar verebilirler )

Organizasyon : Her zaman çalışma tezgahınızı temiz tutun. Ekipmanlarınızı ve aletlerinizi kullanmadığınız zaman mutlaka yerlerine kaldırın. İyi bir alet kutusu, işlerinizi kolaylaştıracak ve tezgahınızı temiz , düzenli tutmanızı sağlayacaktır.

Bir yazı tahtası üzerinde hangi bilgisayarın kime ait olduğunu ve ne sorun olduğu gibi detayları yazarak, işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz

Kurulum : Ne tür bir çalışma alanına ihtiyacınız olduğunu ve bilgisayar onarım işine ne kadar gireceğinize karar vermelisiniz. Eğer bir hobi olarak işleri evinizden yürütecekseniz, kendinize bir oda ayırarak, minimum ekipman ile  işleri buradan takip edebilirsiniz.
eğer kendi işinizi başlatacaksanız, kendinize bir ofis veya dükkan tutarak, her tür ekipman, alet ve yedek parça stoğunu hazırlamanız gerekecektir.

 

Maliyeti

Eğer sadece tamir amaçlı bi dükkan açacaksanız bunun size maliyeti oldukça az olacaktır.Ortalama 5-10 bin TL maliyetle dükkanınızı açabilirsiniz.Müşterileriniz arttıkça, satış yapmak için bilgisayar parçaları ve farklı ürünler de bulundurabilirsiniz dükkanınızda.

Başarı İçin İpuçları

      [dcs_ul_list type=”accept”]

    • Dilerseniz internetten sipariş üzerine de çalışabilirsiniz.Bu sayede, 1 ay önce 100 dolara alabileceğiniz bir ürünü 90 dolar gibi fiyatlara alabilirsiniz.Malum bilgisayar piyasası çok hızlı gelişip değişen bir piyasa.
    • Oyun piyasası da inanılmaz boyutlarda büyümüş durumda.Her 7 yaşına gelen çocuk bilgisayar sahibi olmakta ve oyun oynamaya başlamakta.Dükkanızda bir oyun arşivi bulundurarak oyun yükleme hizmeti de verebilirsiniz.Her oyun başı 10 TL kazanabilirsiniz.
    • Format hizmeti vererek 30 dk sürede atacağınız her formattan 25-50 TL kazanmanız mümkün.
    • En çok satılan ürünleri(klavye,kamera,mouse) gibi ürünleri devamlı stokta bulundurun.

[/dcs_ul_list]

Gerekli Belgeler

1-Plastik şeffaf dosya bir adet

2-Nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah senedi .(muhtarlık tasdikli)

3-4 adet fotoğraf

4-Tapu fotokopisi.

5-Yapı kullanma izni kağıdı.işyeri olarak

6-Kiralıksa kira mukavelesi aslı veya Noter tasdikli sureti.

7-Vergi levhası fotokopisi.

8-İlgili esnaf odası ve esnaf sicil kaydı veya ticaret odası kaydı fotokopisi.

9-Ustalık belgesi meslek dalına göre.

10-Sigorta veya bağ kur belgesi ,yada emeklilik cüzdanı fotokopisi.

11-Çöp konteynır alınacak

12-İşyerinde su varsa su abonesi kartlı sayaç olacak no:

13-Aynı adrese daha önce verilmiş açma ruhsatı varsa Belediyeye geri iade edilecek.

14-İtfaiyeden yangın önlemi alınmıştır raporu gelecek.

15-Emniyete kimlik bildiriminde bulunduğuna dair kimlik bildirimi belgesi fotokopisi.

16-İmza sirküleri,Ticari Sicil gazetesi ve Ticaret odası kaydı fotokopisi.

17-Basit yol krokisi ve detaylı yerleşim krokisi, teknik bir elemana çizdirilip imzalattırılacak.

18-C.Savcılığından sabıka kaydı detayları ile birlikte.

 [hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top