2.El Eşya Dükkanı Açmak

İkinci el eşya dükkanı açmak eğlenceli bir iş olabilir. İkinci el veya kullanılmış eşyalarla uğraşırken hangi hazinelerle karşılaşacağını tahmin bile edemezsiniz. Eğlenceli yönünün yanında ikinci el eşya dükkanı işletmek, herhengi bir perakendecilikle aynıdır. Masraflar, bütçeler,bordrolar, vergiler ve uzun çalışma saatleri vb. Eğer fazla zaman ayırmaya ve çaba sarf etmeye istekliyseniz, 2. el eşya dükkanı açmak karlı bir iş olabilir.

Nasıl Başlarım?

      [dcs_ul_list type=”accept”]

    • Bulunduğunuz bölgedeki iş için gerekli izinleri öğrenmek için belediyeye gidin. Süreci ve maliyeti sorunşartları öğrenin.
    • Satın almak ya da kiralamak için yerel bir dükkan bulun.Üniversite öğrencilerinin olduğu yerler,ikinci el eşya pazarının en yoğun olduğu yerlerdir.Buralardaki emlakçılarla da anlaşarak, eşyaya ihtiyacı olacak öğrencileri dükkanınıza çekebilirsiniz.
    • Fikir edinmek için bölgedeki ikinci el eşya satan dükkanları dolaşın. İkinci el eşya dükkanı açmak size istediğiniz gibi bir dükkan tasarlama şansı veriyor ama diğer dükkanlardan da bir şeyler öğrenmek yararlı olabilir. Hangi dükkanlar daha yoğun görünüyor ve nedeni nedir, not alın. Daha mı temiz? Daha yoğun bir alanda mı? Daha çok eşyası mı var?
    • Bir muhasebeciyle görüşün. Vergi nedenlerinden dolayı bu önemli. Gözönünde bulundurulması gerekn değişik vergiler var: satış vergisi, bordro vergisi gibi. Küçük işletmelerde uzamn olmuş bir muhasebeci bulun böylece vergi indirimlerinden faydalanabilirsiniz.
    • Dükkanınız için eşya toplamaya başlayın. Dükkanı açtığınızda zaten, 2.el eşyasını satmak isteyener size geleceklerdir.İcra yoluyla satışa çıkarılan ev eşyaları da sizin güzel bir fırsattır.Bunu değerlendirebilirsiniz.
    • Dükkanı hazırla. Müşterileri baştan çıkarmak, dükkanda uzun sure kalma ve dükkana göz atmaları ve geri gelmeleri için mağazayı şık ve bakımlı, düzenli ve temiz yap. İlk izlenimler önemlidir ve mağazaya adım atılan 30 saniye içinde oluşur. Dışarıya müşterileri çekmek ve dükkanı kolayca bulmalarını sağlayacak büyük, görülebilir bir tabela yerleştir.

[/dcs_ul_list]

Maliyeti Ne Kadar?

Açacağınız şehre,konuma,büyüklüğünü ve alacağın eşyalara göre maliyet değişebilmektedir.Ortalama olarak 10 bin TL’den başlamaktadır.

[dcs_postbox id=”8934″ type=”medium-225″ words=”12″ /][hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top