İş Kurmak İçin Kredi Nasıl Alınır?

İş kurmak istiyorsunuz ancak yeterli sermayeniz mi yok? KOSGEB hayallerinizi gerçekleştirmenize yardımcı oluyor. KOSGEB ve İŞKUR’ UN Girişimcilik Programı, kendi işini kurmak isteyenlere ilaç gibi gelecek. Girişimciler bu programa katılıp eğitim alacak ve sınavda başarılı olurlarsa KOSGEB girişimciye 30 bin lira karşılıksız hibe desteği verecek. Bu desteğin en cazip kısmı ise bu paraların geri istenmeyecek olması.

Girişimciliği gençlere özendirmek, girişimciliği yaygınlaştırmak ve girişimcilere destek vermek için KOSGEB’in sunduğu Girişimcilik Destek Programı revize edildi. Bu revize ile programda önemli bazı değişikliklere gidildi.

 

İş Kurmak İsteyene Verilen Hibe 30.000 TL’ye Yükseltildi

Kosgeb yeni iş kurmak isteyen girişimcilere verdiği ve üst sınırı 27.000 TL olan hibe desteğini artırdı. Yeni hibe desteği 30.000 TL oldu. Yapılan bu değişiklik girişimcilerin yüzünü bir kez daha güldürdü.

Ayrıca işini büyütmek isteyen girişimcilere de, işlerini kurduktan 1 yıl sonra, 70.000 TL geri ödemeli destek verilecek. Girişimciler 70 bin liralık bu krediyi 2 yıl sonra 36 ay vade ile ödemeye başlayabilecek.

Girişimcilik Eğitim Süreleri Değişti

Girişimcilik eğitimi nasıl verilecek? Öncelikle girişimci olmak için başvuran adaylar arasında sınav yapılacak. Bu sınav sonrasında girişimcilik kursuna katılmaya hak kazananlara, girişimcilik eğitimi verilecek. İş kurmak isteyen büyük, küçük her türlü işletmeye ve girişimcilere yönelik KOSGEB tarafından uygulanacak Girişimcilik Destek programı üç alt programdan oluşuyor. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Yeni Girişimci Desteği ve İŞGEM Desteği bu üç alt programı oluşturuyor. Uygulamalı girişimcilik eğitimiyle amaçlanan, işini kurmak isteyen girişimcilerin, neleri hedefleyecekleri, hedeflerini nasıl ve ne zaman gerçekleştireceklerini belirlemek. Bu amaçla 60 saat olarak verilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin süresi de toplam 70 saate çıkarıldı. Bu eğitimle hedeflenen önemli bir nokta da girişimcilerin başarılı iş planı hazırlayabilmelerine yardımcı olmak.

Alınan diğer yeni bir karar ise; Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin elektronik ortamda da gerçekleştirilebilecek olması.

 

Hibeden Yararlanma Şartları

Girişimcilik eğitimi için başvuru yapacak girişimcilerde aranacak şartlar:

      [dcs_ul_list type=”accept”]

    • İŞKUR’a kayıtlı ve işsiz olmak,
    • 18 yaşını tamamlamış olmak,
    • En az ilkokul mezunu olmak veya iş kurmak istediği alanda geçerli bir sertifika ya da belge sahibi olmak,
    • İŞKUR’ un eğitimden önce yapmış olduğu 30 soruluk sınavda başarılı olup girişimcilik belgesi almak.

[/dcs_ul_list]

Eğitimler Sonrasında

Eğitimler sona erdiğinde başarılı olan girişimciler, KOSGEB ile İŞKUR imzası taşıyan “Girişimcilik Belgelerini” alacaklar. Daha sonra hazırladıkları projeyi KOSGEB’e sunacaklar. Projesi kabul edilen girişimciler hibeyi almaya hak kazanacak. Projesi kabul edilmeyen girişimciler hibeden yararlanamayacak.

 

Projesi Kabul Edilenlere Ne Kadar Destek Verilecek?

1. 3.000 TL işletme kuruluş desteği verilecek. Bu destek; oda, sicil kaydı, ruhsat, noter, gibi kuruluş aşamasındaki giderlerini kapsıyor.

2. İşletme kurulduktan 12 (oniki) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımı için geri ödemesiz olarak destek verilecek. Bu destek 15.000 (onbeşbin) TL

Kosgeb’in girişimcileri destekleme oranı 1. ve 2. Bölgeler için % 60 (altmış). Kadın ve özürlü girişimcilere ise teşvik amaçlı %70 oranında destek veriliyor.

3. Destek başladıktan 24 (yirmidört) ay içinde gerçekleşen kira, elektrik, su, telefon, ısınma, işçilik gibi işletme giderlerine yönelik de geri ödemesiz olarak destek verilecek. Bu destek her ay için 1.000 (bin) TL yani toplam da 12.000 (onikibin) TL.

Kosgeb’in girişimcileri destekleme oranı 1. ve 2. Bölgeler için % 60 (altmış). Kadın ve özürlü girişimcilere ise teşvik amaçlı %70 oranında destek veriliyor.

3., 4., 5. ve 6. Bölgelerde bu oran % 70 (yetmiş), kadın veya özürlü girişimciye ise % 80 (seksen) olarak uygulanıyor.

4. Destek başladıktan sonra 24 (yirmidört) ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı girişimciye geri ödemeli olarak 70.000 (yetmişbin) TL destek verilecek.

Kosgeb’in girişimcileri destekleme oranı 1. ve 2. Bölgeler için % 60 (altmış). Kadın ve özürlü girişimcilere ise teşvik amaçlı %70 oranında destek veriyor.

3., 4., 5. ve 6. Bölgelerde bu oran % 70 (yetmiş), kadın veya özürlü girişimciye ise % 80 (seksen) olarak uygulanıyor.

Önemli Noktalar

KOSGEB’in vermiş olduğu destek KDV hariç tutar üzerindendir.

KOSGEB, ödemeleri destek oranlarına uygun olarak yapar. Örneğin destekleme oranınız %70 ise, KOSGEB toplam tutarın %70’ini size ya da malı satana yatırır. Kalan %30’luk kısım girişimciye aittir.

 

Hibe kredi almak için

Hibe kredi almak isteyenlerin kesinlikle almasını önerdiğimiz bir e-kitap olacak. Bu kitapta her türlü ayrıntıyı bulabilecek ve kendinize bir rehber edinmiş olacaksınız. Kitabı satın almak isterseniz lütfen tıklayınız.

[hana-code-insert name=’orta’ /]

1 thought on “İş Kurmak İçin Kredi Nasıl Alınır?”

  1. bir terzi dükkanı kurmak istiyorum ve geniş caplı araştırmak icin bi fikir istiyorum bilgilerinize arz ederim.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top