Nasıl Takı Tasarımcısı Olunur?

Takı tasarımcılığı gibi bir iş yapmak size kendi takviminizi oluşturarak ona göre rahat çalışma imkanı sunarken bunun yanında yaratıcı tarafınızı da ortaya çıkarmanızı sağlayacaktır. Bir kere takı tasarımcılığını öğrendikten sonra bu işi heyecanla ve keyifle sürdüreceğinize emin olabilirsiniz.

 

 Nasıl Başlanır?

1) Öncelikle var olan çalışmaları inceleyin. Bu yaratıcı fikirlerin kafanızda birer birer oluşmasına yardımcı olacak ve takılarda ne gibi materyaller kullanıldığını etüt etmiş olacaksınız.

      [dcs_ul_list type=”accept”]

    • Mağazaları dolaşarak, önce gelen tasarımcıların ve markaların hangi ürünlerinin öncelikli tercih edildiğini araştırın. Takıların işçiliklerine dikkatlice bakın ve hacimli üretimlerde kullanılan yardımcı parçaların neler olduğunu bir kenara not edin.
    • Butik dükkanlarda, topluca üretilen parçaları bulabilirsiniz ve fakat bunun yanında yalnızca bir ya da iki tane üretilmiş eşsiz ürünleri de göreceksiniz.
    • Yerel sanat fuarlarına gidin. Burası sizin en özel parçaları, eşsiz işçilik örneklerini bulabileceğiniz bir yer.

[/dcs_ul_list]

2) Nasıl bir takı tasarlamak istediğinize odaklanın. Bilezik mi, yüzük mü, kolye ya da broşlar üzerine mi çalışmak istediğinizi belirleyin. Sizin ürününüz bir kombinasyon olabilir ya da belki yalnızca halhal tasarımı yaparsınız ve bu ürünle marka haline gelirsiniz.

3) Malzemelerinizi tedarik edin. Bunların içinde metaller, parlak taşlar, seramik olabileceği gibi, deniz kabuğu, ahşap ve boncuk gibi doğal malzemeler de olabilir.

4) Ürünlerinizi yapabilmeniz için gerekli ekipman ve tüm araçları tedarik edin. Bunların arasında tel, küçük kargaburnu, lehim, yapıştırıcı ve hatta fırın bile olmalı.

5) Kimlere satış yapacağınıza, hedef kitlenize karar verin. Büyük piyasada mı, yerel dükkanlarda mı satış yapmak istiyorsunuz? Sanat fuarlarına ya da çeşitli sunumların yapıldığı organizasyonlara özel işler mi çıkaracaksınız bunun kararını vermelisiniz.

6) İşinizin temelleri üzerine çalışın ve başlangıç maliyetlerinizi net şekilde gösteren bir iş planı hazırlayın.Öncelikle işinize bir isim bulmalısınız. Marka algısı yaratacak, sempatik, akılda kalıcı bir isim olmalı. Bu ismi alabilmek için bulunduğunuz ildeki gelir dairesine başvurarak bir vergi numarası edinmelisiniz. Ayrıca yalnızca işiniz için kullanacağınız bir banka hesabı açın. Özel harcamalarınızla sakın birleştirmeyin yoksa hesaplarınız karışır.

7) Tasarımlarınızı oluşturacağınız bir çalışma alanı seçmelisiniz. Tasarımlarınızı evde mi yoksa stüdyo tarzı bir mekanda, bir atölyede mi oluşturacağınıza karar vermelisiniz.

8) Ürünlerinizin fiyat skalasını oluşturarak, sunumlarını ne şekilde yapacağınıza karar verin.

9) Özgeçmişinizin yanında portföyünüzü de hazırlayın.Portföyünüz en özel parçaları içermeli ve onları sunmak için basit bir yol seçmelisiniz. Kadife siyah bir zemin üzerinde özellikle gün ışığında sunum yaparsanız ürünleriniz net şekilde anlaşılır.

10) Özel bir kimse için ya da bir firma için proje hazırlayın. Siz değil, ürününüz konuşsun ve eğer ürününüz başarılı bulunarak anlaşma iki taraf için de kabul edilebilirse, bu kez beraber üzerinde çalışacağınız yeni projeler düşünebilirsiniz.

Başarı İçin İpuçları

      [dcs_ul_list type=”accept”]

    • Malzemelerinizi, toptancılardan aldığınız esnada tasarruf etmeye bakın. En iyi fiyatı alabilmek için onlara vergi lisansınızı gösterin ve bu işi herhangi başka biri gibi yapmadığınızı kanıtlayın.
    • Malzemelerinizi online olarak almayı da düşünebilirsiniz. ebay gibi uluslar arası ya da yerel ucuz sitelerden alışveriş yapmak ayrı bir maliyet kısma yöntemidir.

[/dcs_ul_list]

[dcs_postbox id=”7573″ type=”medium-225″ words=”12″ /][hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top