Dövme Dükkanı Açmak

1990 ‘larda, bir sanat , uzmanlık ve moda akımı olarak kabul edilen dövmecilik , günümüzde de trend olmaya devam ediyor. Pek çok kişi dövme yaptırmayı talep ediyor ve dövmecilik sektörü gün geçtikçe yükseliyor. Bir dövme salonu açmanın yaklaşık maliyeti 20.000 TL-40.000 TL arasında değişiyor.Dövme işinin yüksek getirisi ise, yatırımınızın kısa sürede size geri dönmesini sağlıyor.

Nasıl Başlanır?

Adım 1 : Gerekli eğitimleri alın ve kendinizi sektör içerisinde bilinir hale getirin. Bir dövme salonu açmak için, bir dövme sanatçısı olmanıza gerek yok, ancak işin gerektirdiklerini bilmeniz gerekiyor. Acemi bir dövmeci iseniz, bir çıraklık eğitimi alın ve iyice öğrendiğinizden emin olun. Pratik yapmayacak olan bir salon sahibi olarak, sektörün uzman dövmecilerini araştırın ve kendinize deneyimli partnerler bulun.

Adım2 : Bulunduğunuz bölgedeki yerel sağlık, belediye ve kamu kuruluşları ile görüşerek dövme salonu açmak için gerekli işlemleri öğrenin.

Adım 3 : Bir iş planı hazırlayın ve dövme işi ile ilgili software programları araştırın. Her başlangıç , kapsamlı bir iş planı gerektirir. Hazırlayacağınız iş planı ile hem ne kadarlık bir yatırım maliyetine ihtiyacınız olduğunu, hem de kârınızı ve gelecek projelerinizi hesaplayabilirsiniz. Pek çok bilgisayar programı, size iş planınızı oluşturmada yardımcı olacaktır, bir muhasebeciden de bu konuda destek alabilirsiniz. İlgili programı kârınızı, zararınızı, envanterinizi, çalışanlarınızı, maaş bordrolarını ve mağaza ile ilgili diğer pek çok hesabı takip etmekte kullanabilirsiniz.

Adım 4 : Sıra geldi açacağınız dükkanın lokasyonunu belirlemeye.Aldığınız izinlerin geçerli olduğu bölge dahilinde, trafiğin yoğun olduğu bir yer seçin.Öğrencilerin yoğun olduğu bir üniversite karşısı da olabilir. Dükkanınızda ekipmanlar, çalışanlarınızın ihtiyaçları doğrultusunda bir takım geliştirmeler yapmanız gerekebilir. Bazı elektirik fişleri, lavabolar vs eklemeler bu geliştirmelerden bazılarıdır. Eğer  dükkanı kiralıyorsanız, herhangi bir değişiklik yapmadan önce bina sahibinden yazılı izin alın ve gereken tüm değişiklikleri belirtin.

Adım 5 : Dövme salonunuzun tanıtımı için bir kampanya düzenleyin. Hemen açılışınızın ardından düzenli olarak müşterilerin ziyaretini sağlayabilmek için, yürürlüğe koyacağınız , bir stratejik pazarlama planınız olmalıdır. Sosyal medya`da yer alma , network yolu ile pazarlama ve el ilanları dağıtma bu planınızın bir parçası olabilir. Pazarlama faaliyetlerinize, dövme dükkanınızın açılışından 30 ila 60 gün önce başlayın.

Dövme Salonunuzu Açmak

Adım 1 : Çalışma alanınızı, resepsiyonu ve ofis bölümlerini dekore edin ve döşeyin. Dövme sanatçılarınızı ve misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlayacak şekilde gerekli mobilyaları alın. Çalışma alanlarındauzanma koltukları, masalar, ışıklı çizim masaları, tedarik kartları ve büyük aynalar olması gerekecektir. Resepsiyonda ise büyükce bır sıra, askılık, oturma koltukları, çeşitli sanat cizimleri, eğer salonunuzda uyguluyorsanız bir takım vücüt süslemelerine ait çizimler bulundurabilirsiniz. Ofis bölümünde ise genelde, birkaç masa, sandalye ve dosya dolapları yeterli olacaktır.

Adım 2 : İhtiyacınız olan tüm ekipman ve kaynakları alın. Salonun açılışından önce tüm ihtiyacınız olan ürünleri stokladığınızdan emin olun. Dövmecilikte sterilizasyon çok önemlidir ve bunun için gerekli ekipmanları almayı sakın unutmayın. Iğneler, kağıt havlular, mürekkep, plastik boya spreyleri, latex eldivenler almanız gereken diğer malzemelerdir.Ofis ekipmanı olarak da bilgisayar, telefon. Printer, hesap makinası yeterli olacaktır.

Adım 3 : Profesyonel dövmeciler işe alın. Salonunuzun büyüklüğü, beklediğiniz müşteri kapasitesine göre bir veya birden fazla profesyonel dövmeci işe almanız gerekecektir. Açılış öncesi, tahmini müşteri potansiyelinizi göz önünde bulundurarak, kaç tane profesyonel, eğitim almış dövmeciye ihtiyacınız olduğuna karar verebilirsiniz.

İhtiyaç Duyacağınız Şeyler

      [dcs_ul_list type=”accept”]

    • İş planı
    • İş ehliyeti
    • Sağlık izni
    • Dövme ekipmanı ve yardımcı malzemeler
    • Ofis mobilyaları
    • Kalifiye elemanlar

[/dcs_ul_list]

[hana-code-insert name=’orta’ /]

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top